Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Eredivisie vandaag: PEC Zwolle - AZ en NAC - FC Twente Getty

De bom die bij ADO Den Haag steeds luider ging tikken, staat nu echt op het punt van exploderen. Eigenaar United Vansen gaat de bezem halen door de directie, terwijl nu ook de gemeente Den Haag zich met de zaak gaat bemoeien.

United Vansen wil directie ADO vervangen

Dinsdag was een delegatie van United Vansen present in het stadion van ADO. Overigens was grote man Hui Wang absent, wat toch ook tekenend is voor zijn houding jegens de club. Vansen meent dat ADO Den Haag heeft verzuimd om uit de schulden te raken. Zo lang dat niet is gebeurd, komt het Chinese bedrijf niet over de brug met de toegezegde geldinjecties.

Ook beklagen de Chinezen zich over de gebrekkige medewerking vanuit de directie. Maar daarvoor hebben we een handige oplossing gevonden: de directie vervangen. Zo wil UV bijvoorbeeld commissaris Wim Deetman ontslaan. Maar dat kan niet, want de voormalige minister zit in de RvC namens de gemeente, en die bezit weer een gouden aandeel.

Maat vol voor Tom de Bruijn

Voor Tom de Bruijn, de wethouder financiën van de gemeente Den Haag, is de maat nu vol. Hij laakt de handelwijze van Wang en zijn vertegenwoordigers en meent dat ze de macht niet hebben om zomaar twee nieuwe directeuren en commissarissen te benoemen. “Daarom beraadt het college zich op juridische actie”, kondigt De Bruijn aan. Die eventuele actie zou dan bovenop de zaak komen die de club aan wil spannen om alsnog het toegezegde geld te ontvangen.

NEC lonkt ook naar buitenlands geld

Bovenstaand horror-verhaal zou Nederlandse profclubs toch voorzichtig moeten maken, als ze in exotische streken op zoek gaan naar investeringen. Toch lonkt NEC naar kapitaalinjecties uit het Midden-Oosten. Technisch adviseur Danny Hoekman verklaart: “Het is bekend dat ik daar contacten heb en dat er daar interesse is om te investeren in het Europese voetbal. De club staat daar open voor”.

Maar Hoekman waakt ervoor om een meerderheid van de aandelen uit handen te geven. “Je moet als club wel altijd baas in eigen huis blijven”, stelt hij.

Michael van Praag blijft voorzitter van de KNVB

Ook de komende drie jaar is Michael van Praag de voorzitter van de KNVB. Het zal zijn laatste termijn zijn. En het begin daarvan is niet veelbelovend. Na afloop van de verkiezing, liet Van Praag namelijk weten dat de clubs hem tijdens een kritisch gesprek hadden “geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat.”

De clubs weten niet waar hij het over heeft en stellen op de website van de Eredivisie dat tijdens het gesprek “de bondsvoorzitter op geen enkele wijze blijk heeft het een zeer vervelend gesprek te hebben gevonden.”

Voorspellingen Eredivisie

Wat doet ADO Den Haag dit weekend tegen Utrecht? Een gelijkspel @3.45 voorspellen lijkt een goede optie. Vitesse treft NEC en een zege is bij bookmaker 888sport redelijk aantrekkelijk genoteerd @1.63. Lees meer: wedden op Eredivisie.

Back To Top