Ga naar hoofdinhoud
Bekerwedstrijden laatste 16 voorspellen: preview en tips

En alweer verloor landskampioen Feyenoord een speelronde in de Eredivisie. De achtste keer dit seizoen alweer. Komend weekend zouden PEC Zwolle en Vitesse wel eens over de Rotterdammers heen kunnen wippen, want Feyenoord treft dan (thuis) AZ. Zou een zevende plek na 27 speelronden dan eindelijk de welbekende druppel vormen?

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ontslag Gio van Bronckhorst Feyenoord

Feyenoord staat op plek vier en heeft nummer drie FC Utrecht nog wel in zicht, want de achterstand bedraagt twee puntjes. Maar ook als Feyenoord nog vierde wordt en de beker wint is dit seizoen een inktzwarte. Van kampioen naar lachertje die welbeschouwd eind oktober al kansloos was voor titelprolongatie. Die in de Champions League op vijf pijnlijke nederlagen op rij werd getrakteerd. Het verval is simpelweg te groot. Er zijn trainers voor minder de laan uitgestuurd

Ajax trainer voor minder weggestuurd

Nu pleiten we niet voor het wegsturen van Giovanni van Bronckhorst. Maar het is logisch om deze vraag te stellen: wat moet Gio doen voordat de clubleiding eindelijk ingrijpt? Met andere woorden, waarom moest Marcel Keizer wel weg bij Ajax terwijl hij op dat moment gemiddeld 2,2 punt per duel pakte in de competitie, meer dan opvolger Erik ten Hag nu scoort? Elk seizoen moeten enkele trainers het veld ruimen die het ten opzichte van het seizoen ervoor helemaal niet extreem veel slechter doen. Terwijl Feyenoord is gezakt van gemiddeld 2,4 punt per speelronde vorig jaar naar 1,6 nu.

Nog wel KNVB beker finale?

Steeds meer hondstrouwe fans laten nu openlijk hun twijfels aan Van Bronckhorst horen. “Ik mis elke vorm van logica bij mijn club. Nu stond Renato Tapia weer op het middenveld. Terwijl hij, op zijn midweekse invalbeurt tegen Willem II na, alleen nog als verdediger was gebruikt”, stelt clubicoon Willem van Hanegem. “Ik weet niet of hij de personality heeft om die jongens op scherp te zetten”, analyseert Johan Derksen. En Arno Vermeulen van de NOS verwacht ook geen lumineuze ingrepen meer: “Van Bronckhorst zegt na afloop keer op keer dat hij geen idee had waar het aan ligt. Als de eindverantwoordelijke geen plan meer heeft, dan heb je wel een probleem.”

Zal Gio 22 april nog halen? Dan staat de finale van de KNVB beker op het programma, tegen AZ. Mochten hij en zijn mannen die prijs binnenslepen, dan lijkt dat een mooie aftocht door de voordeur. Maar momenteel is de kans groter dat de ex-international afdruipt via de achterdeur.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie. Feyenoord is tegen AZ favoriet op 1.94, gelijkspel noteert 3.65 en winst AZ levert ook 3.65 per ingezette euro op. We tippen dat het freewheelende AZ minstens twee goals maakt op 2.85.

Eredivisie Nieuws

Back To Top