Ga naar hoofdinhoud
Kasper Dolberg Ajax Getty

Hans de Koning is niet langer de trainer van Go Ahead Eagles. De club die onderaan bungelt in de Eredivisie heeft eindelijk de knoop doorgehakt, want er gingen al langer stemmen op om De Koning van zijn troon te stoten.

De winterstop was misschien een logisch moment geweest om een trainerswissel door te voeren. Dan zou de nieuwe leider meer tijd hebben om de selectie met zijn methoden bekend te maken. Vermoedelijk is nu bewust voor de interlandperiode gekozen, zodat er in elk geval anderhalf week zonder competitiewedstrijden aan een herstart kan worden gewerkt.

Trainer Go Ahead Eagles ontslagen

De Koning genoot veel krediet in Deventer en dat heeft bijgedragen aan de trage besluitvorming. Hij bracht de club uit de Koekstad immers van de Jupiler League naar ’s lands hoogte divisie.

In de zomer haalde hij Kevin Brands, Joey Suk, Henrik Ojamaa, Sam Hendriks en Sander Fischer naar Deventer. Eigenlijk was de nieuwe technisch manager Dennis Bekking. Hij was echter een nieuweling en wilde niet meteen oorlog maken met de geliefde De Koning. En zijn bedenkingen bleken wel terecht, want van die rij spelers is nu alleen Fischer een basisklant.
De reserve-aanvoerder steekt de hand in eigen boezem. “Kwam het onverwacht? Tja, we staan natuurlijk laatste in de Eredivisie. Maar dit is wel een klap”, aldus Fischer. “Wij zijn hier ook verantwoordelijk voor.”

Kasper Dolberg verlaat trainingskamp

Voor Kasper Dolberg is het samenzijn met zijn Deense landgenoten van korte duur geweest. Hij werd op het laatste moment toch nog door de Deense bondscoach opgeroepen, vooral op basis van zijn goede spel in de Europa League tegen het Deense Kopenhagen, maar een liesblessure en koorts maakten een einde aan zijn verblijf. Hij is inmiddels terug in Amsterdam.

Toch is de Eredivisie nog vertegenwoordig bij de Deense selectie: Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen is present, zij het ook met wat lichamelijke klachten.

Eredivisie verliest Champions League tickets

De Europese bond UEFA heeft bevestigd dat de Italiaanse Serie A vanaf het seizoen 2018 – 2019 recht heeft op vier rechtstreekse Champions League-tickets. De top zes van de UEFA-ranglijst kan wiskundig seizoen niet meer veranderen.

De top vier daarvan wordt vanaf 2018 beloond met vier plekken in het hoofdtoernooi. Kortom, na volgend seizoen is de kans nog groter dat de Champions League wordt gewonnen door een vertegenwoordiger van de Primera Division, de Bundesliga, de Premier League of de Serie A.

Wedden op Eredivisie

Op 2 april speelt Go Ahead Eagles uit tegen FC Twente. Helpt het gehoopte schockeffect de Deventenaren? Winst van Twente noteert 1.46 bij bookmaker 888Sport, gelijkspel 4.30 en Go Ahead op 7.00. Lees ook: wedden op Eredivisie – de Klassieker.

Back To Top