Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht Jean-Paul de Jong ontslagen trainer Getty

Een ware soap voltrekt zich bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben dinsdag trainer Jean-Paul de Jong ontslagen. Gisteren werd pas erkend wat insiders al langer wisten: het botert totaal niet tussen het clubicoon en de spelersgroep.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Jean-Paul de Jong ontslagen bij FC Utrecht

Het is de ironie ten top. De directie verwijt De Jong een gebrek aan communicatieve vaardigheden maar zelf doen ze weinig voor hem onder door stommetje te spelen. Sinds het moment dat De Jong werd aangesteld wordt gepretendeerd dat alles koek en ei is.

Maar de spelers waren het direct al niet eens met de promotie van de ex-FC Utrecht-speler, die in zijn contract als assistent van Erik ten Hag had laten opnemen dat hij bij een vertrek van de hoofdcoach zou doorschuiven.

Manager van de technische staf

In de zomerstop heeft de directie bij De Jong aangekaart dat ze forse verbeteringen van hem verlangden – en snel ook. Er werd een soort compromis gevonden door De Jong van het trainingsveld te halen en in plaats daarvan te benoemen tot manager van de technische staf. Wel bleef hij bij wedstrijden van FC Utrecht dus plaatsnemen in de dug-out. De dagelijkse leiding was daardoor eigenlijk in handen van Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys.

Dijkhuizen en Kruys interimcoaches

Dat bleek een onwerkbare situatie, een gevalletje van te veel kapiteins op een schip. Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken, laat in een persbericht weten dat continu is gezocht naar manieren om de werkrelatie te verbeteren.

“Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken”, aldus Zuidam. Nu gaat FC Utrecht op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Dijkhuizen en Kruys zijn nu de interimcoaches, aangevuld door Jelle Goes.

Ontslag De Jong komt vroeg

En zo heeft De Jong het dus bij FC Utrecht dit seizoen vier speelronden volgehouden. Het is bijna het vroegste ontslag ook. Alleen Alex Pastoor moest al sneller in het eredivisieseizoen zijn biezen pakken: in 2013-2014 begon hij bij NEC met drie nederlagen na elkaar en dat kon de clubleiding niet pruimen.

Afscheid van clubicoon FC Utrecht

Captain Willem Janssen wil vanaf nu weer de weg omhoog inzetten. FC Utrecht heeft na vier speelronden vier punten en had na het aantrekken van onder meer Emil Bergström, Oussama Tannane, Leon Guwara, Joris van Overeem en Timo Letschert op een snellere start gerekend.

“We nemen met pijn in het hart afscheid van een clubicoon, maar als je zo snel mogelijk omhoog wilt, moet er wel iets gebeuren”, zegt Janssen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie Nieuws

Back To Top