Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Onrust bij NAC Breda | Getty

Bij NAC Breda is het even geen gezellige boel. De club uit staat voorlaatste met maar vier punten uit negen speelronden en kreeg afgelopen weekend, na de Brabantse derby met Willem II, te maken met supportersrellen. Gelukkig staat Pierre van Hooijdonk klaar om zijn oude cluppie te redden.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Rellen na NAC Breda – Willem II

Het werd 2-2 tegen de rivalen uit Tilburg, gezien de huidige sportieve malaise bij de Bredanaren niet eens zo’n gek resultaat. Maar bezoekers uit beide kampen vonden toch een reden om te proberen met elkaar op de vuist te gaan. De Mobiele Eenheid stond echter klaar om de groepen uit elkaar te houden, voordat het uit de hand kon lopen.

Toen vonden de hooligans een andere manier om toch rotzooi te schoppen: als het niet lukt met schoppen en slaan, dan maar door alles wat los en vast zit naar de overkant te gooien. Op die manier raakten twee agenten gewond.

Stadionverbod straf hooligans

NAC heeft het een en ander vastgelegd op zijn bewakingsbeelden en schroomt niet de tapes door te geven aan de politie. “NAC veroordeelt dit gedrag ten zeerste en trekt samen met de politie op om de betrokken personen op te sporen en keihard te straffen”, zo staat in een persbericht. “De club zal straffen uitdelen in de vorm van stadionverboden, indien gepast voor langere tijd.”

Sponsor NAC stopt ermee: EnergieFlex failliet

En daar kwam dinsdag dan nog het nieuws bovenop, dat sponsor EnergieFlex de stekker eruit moet trekken. Het bedrijf is failliet verklaard en dat maakt het overbodig om nog langer het logo van EnergieFlex op de rug te dragen. Overigens is het zelfs de hoofdsponsor van NEC. Volgens de regiokrant BN/DeStem krijgt NAC Breda voor de sponsoring 175.000 euro per seizoen.

Pierre van Hooijdonk: transfers in winterstop

Maar er gloort hoop, al is het maar in het hoofd van aanvaller Mounir El Allouchi. “Natuurlijk, we hebben signalen afgeven dat we echt slecht waren”, zo begint hij nog schuldbewust. “Maar om nu al te zeggen: wij zijn een degradatiekandidaat?”, stelt hij retorisch. Hij acht de vijftiende plek, of beter, zeker wel haalbaar.

Wie weet is hem ook ter ore gekomen dat Pierre van Hooijdonk zich beschikbaar stelt om de boel te redden. “Ik wil voor NAC iets betekenen in deze fase en dan gaat het mij uiteindelijk niet om de titel van de functie”, zo zegt ‘Pi-Air’. En hij weet ook wat er nodig is: “Iedereen kan zien dat er te weinig kwaliteit is om te overleven in de eredivisie. Dat betekent dat er spelers moeten komen in de winterstop en spelers weg moeten gaan”. Dat wordt de portemonnee trekken, Pierre!

Back To Top