Ga naar hoofdinhoud
Onrust na derby Excelsior – Sparta en blunder Ron Vlaar Getty

Het had voor Ron Vlaar geen zin om na Roda JC tegen AZ (1-1) naar excuses te zoeken. Hij, en niemand anders, leidde de openingstreffer van Roda JC in met een blunder. Zijn foute pass, in de 39e minuut, leidde direct tot het doeltreffende schot van Abdul Ajagun.

Fout Ron Vlaar Roda JC – AZ

De ervaren Vlaar, een onmisbare kracht tijdens het succesvolle WK 2014 voor Oranje, wond er geen doekjes om. “Het gebeurt me niet zo vaak. En hij schiet ‘m ook nog eens in de kruising”, somberde hij. “Dit is het lot van een verdediger als je een fout maakt”.

Dankzij een treffer van Wout Weghorst kon AZ toch nog met een punt naar huis. Weghorst staat na dertien speelronden op zeven treffers. Dat zijn er meer dan Vincent Janssen er vorig jaar rond deze tijd liet noteren, want hij stond toen op zes. Het is natuurlijk maar de vraag of Weghorst de versnelling van Janssen na de winterstop weldra ook bij kan houden. Maar so far so good, want 37 procent van Weghorsts doelpogingen leidt tot een goal. Janssen kwam over het vorige seizoen uit op achttien procent.

Onrust na Excelsior – Sparta

Derby’s blijven explosieve aangelegenheden. Na Excelsior tegen Sparta, beide clubs uit Rotterdam, was het nog een tijdje onrustig rondom Stadion Woudestein. Vechtpartijen braken uit en in een supportershome werd een ruit ingeslagen. Daarvoor is iemand gearresteerd.

Volgens Theo Melgers, voorzitter van de supportervereniging Pro Excelsior, waren Spartafans het clubhome binnen gedrongen. Spelers van Excelsior bezochten het clubgebouw om de 3-2 overwinning te vieren. Daar kwam dus niets van terecht. In plaats van feesten, moesten ze volgens Melgers huilende kinderen troosten. Het was voor het eerst in acht jaar dat de clubs tegen elkaar speelden. Misschien maar beter als het na dit seizoen weer acht jaar duurt.

Erik ten Hag hekelt scheids

Eigenlijk is het regel één in het handboek voor trainers: beklaag je niet over de arbitrage. Het wekt altijd de indruk dat je een slecht verliezer bent. Erik ten Hag deed het toch na de 1-1 van zijn FC Utrecht, uit tegen FC Twente. Volgens hem had Ramon Leeuwin geen rood, maar Sebastien Haller juist wel een penalty moeten krijgen.
“Jullie zijn dramatisch bezig”, brulde hij naar de arbitrage. Na de wedstrijd wilde hij er liever niet over doorgaan, op dit na dan: “Ik zeg wel dat als de arbitrage een rode kaart geeft, dat je dan wel honderd procent zeker moet zijn.”

Wil je voorspellingen doen en inzetten op de wedstrijden uit de competitie, lees dan ook wedden op Eredivisie.

Back To Top