Ga naar hoofdinhoud
Ajax - FC Groningen: kampioen in spé gaat weer drie punten pakken

Wie naar de meest recente resultaten van Ajax kijkt, zou zeggen dat het allemaal van een leien dakje gaat bij de Amsterdamse club van weleer. Er werd al ruim twee maanden geen wedstrijd meer verloren, in welke competitie dan ook, en het gat met Eredivisie-koploper Feyenoord is slechts twee punten.

Ook Europees presteert de ploeg van Peter Bosz prima: de volgende ronde kan Ajax al niet meer ontgaan. Toch is er constant onrust rondom de ArenA. Zo zou reserve-rechtsbuiten El Ghazi Peter Bosz een duw gegeven hebben, en is nu ook Gudelj definitief uit de selectie van de oefenmeester gezet.

Nemanja Gudelj nog terug bij Ajax?

Nemanja Gudelj, middenvelder van beroep, zou hebben aangegeven dat hij het niet meer kan opbrengen om voor de Amsterdammers plaats te nemen op de bank. Peter Bosz was daarna onverbiddelijk en verwees de Serviër naar Jong Ajax. Ook ploeggenoten zien hem zo één, twee, drie niet terugkomen. “Volgens mij is duidelijk geworden dat het alles of niets was”, reageert Viergever tegenover Voetbal International. “Het is niets geworden. Of we afscheid kunnen nemen van Gudelj? Als hij daarin niet verandert wel. Ik weet niet wat het statement van de club is. Maar zoals het er nu naar uitziet, moeten we het zonder Nemanja doen.”

Anwar El Ghazi ook in Jong Ajax

Anwar El Ghazi ging de middenvelder dus voor, en nam afgelopen vrijdag al sportieve revanche door meteen te scoren voor Jong Ajax. De Nederlandse international hoeft echter maar een maandje bij de tweede ploeg door te brengen en mag zich daarna weer bewijzen bij het eerste.

Er is echter een kans dat Bosz hier toch eerder op terug moet komen. De vaste buitenspelers, Amin Younes en Bertrand Traoré kampen sinds dit weekend namelijk allebei met een blessure. Laatstgenoemde moest er zelfs zijn invitatie voor het nationale elftal van Burkina Faso voor afzeggen. Stand-in rechtsbuiten Vaclav Cerny, die zijn wedstrijden meestal voor Jong Ajax speelt, moest dit ook doen voor Tsjechië onder 21.

Hakim Ziyech grootste zorg Peter Bosz

Hakim Ziyech, de man die Ajax plots uit het slop trok na zijn komst, kan ook op de flanken voetballen maar heeft zich eveneens afgemeld voor de volgende interlandperiode met Marokko. Dat zal zonder twijfel nog de grootste zorg van Bosz zijn.

Back To Top