Ga naar hoofdinhoud
Sparta - Ajax: garantie voor goals en 3 punten?

De voetbalwereld kan niet zonder roddels en geruchten, deels is dat ook juist waardoor de sport zulke aantrekkelijke gespreksstof oplevert. Het nieuwste fakenieuwtje is dat Dick Advocaat de topkandidaat is om trainer te worden bij Sparta.

Maar waarom zou de zeventigjarige Kleine Generaal in hemelsnaam kasteelheer willen worden bij Sparta? In de afgelopen jaren heeft de Hagenaar alleen moddervette contracten ondertekend. Onder meer bij Sunderland, Fenerbahce en Oranje kreeg hij een riant salaris uitbetaald.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Sparta – Dick Advocaat

Sparta werkt dit seizoen met een begroting van elf miljoen euro. Daarin zijn geen megasalarissen voor doorgewinterde dinosaurussen als Advocaat opgenomen. Toch heeft de club via Voetbal International naar buiten gebracht, bij monde van technisch manager Leo Beenhakker en bestuurslid Edward Metgod, dat Advocaat wordt uitgenodigd voor een gesprek.

In de slotfase van zijn loopbaan heeft Advocaat het imago gekregen van een puinruimer. Maar echt onberispelijk is zijn staat van dienst op dat gebied niet. Hoewel hij het echt niet verkeerd deed tijdens zijn recente periode bij Oranje, was het zijn missie om plaatsing voor het WK 2018 af te dwingen.

Dat mislukte, de play-offs werden immers niet eens gehaald. En ook de Serviërs en Fenerbahce-fans kregen van hem weinig redenen om te juichen.

Van Gaal nieuwe trainer Sparta?

Bij Sunderland wendde hij degradatie af, waarna hij het seizoen daarop in oktober alweer opstapte vanwege een beroerde start, waarna de club na de ene puinruimer gelijk een andere nodig had.

Kortom, het lijkt er op dat dit weer zo’n onrealistisch fabeltje is, puur bestemd voor voetbalmedia om wat extra clicks te verzamelen. En als Advocaat een dezer dagen verklaart het niet te zien zitten, dan begint het roddelcircus opnieuw met andere namen. Van Gaal naar zijn oude club Sparta. Rijkaard opnieuw naar Sparta om de degradatie goed te maken. Pep Guardiola naar Sparta.

Leegloop bij Vitesse dreigt

Normaliter moeten wat kleinere clubs vrezen dat hun beste voetballers worden weggekocht. Bij Vitesse dreigt echter de technische staf flink uit te dunnen. Zo heeft trainer Henk Fraser al aangekondigd dat hij zijn contract niet verlengt. Het botert niet tussen hem en twee Russische commissarissen.

Waar hij het wel goed mee kan vinden zijn fysiektrainer Jurgen Seegers en assistent Aleksander Rankovic. En hun contract loopt na dit jaar eveneens op, dus grote kans dat ze eveneens verdwijnen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? Sparta speelt een dag voor Kerstmis uit tegen Groningen. De thuisploeg is bij bookmaker Mr Green favoriet op 1.98, gelijkspel noteert 3.65 en Sparta 3.60. Denk je dat Sparta bij de onderste drie eindigt, zet dan in op 1.25.

Back To Top