Ga naar hoofdinhoud
Fortuna Sittard - ADO Den Haag Eredivisie 9 november: wondersloffen zoeken

Sparta heeft een nieuwe trainer gestrikt. Henk Fraser zal vanaf komende zomer de leiding overnemen van de huidige interim-trainer Dick Advocaat. Het is nog wel de vraag in welke competitie de Rotterdamse club dan uitkomt, de Eredivisie of de Jupiler League?

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Henk Fraser nieuwe trainer Sparta

Technisch directeur Henk van Stee komt ronkende woorden tekort om de huidige trainer van Vitesse te prijzen. “Fraser is in zijn voorkomen echt Rotterdams. De mouwen opstropen. Die karaktereigenschappen wil ik weer meer in onze elftallen terug gaan zien”, zo zegt hij.

Het wordt leuk om over een jaar of twee als Fraser op straat wordt gezet (want heel veel langer dan dat gaan voetbaltrainers per job niet mee) zijn complimenten nog eens terug te lezen. “Winnaars, precies zoals Henk als voetballer was”, zo gaat Van Stee maar door. “Ik geloof erin dat we met Henk meer echte kerels gaan zien bij Sparta.”

Waar wacht Ajax op?

Het is precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff spijtig genoeg kwam te overlijden. Al snel daarna omarmde Ajax het idee om de Amsterdam ArenA om te dopen tot Johan Cruijff (of Cruyff) Arena. Maar het lijkt er steeds meer op dat het enthousiasme slechts schijn was. Want tot op heden is de hernoeming nog steeds geen feit.

Algemeen directeur Edwin van der Sar verklaart dat het zo traag gaat “omdat diverse partijen er iets over te zeggen hebben”. Maar als Ajax het graag wil en als de familie Cruijff het graag wil, wat is dan het probleem? Een woordvoerder van de familie laat weten dat de tijd gaat dringen. “We realiseren ons best wel dat het een uitdaging is, maar het neemt niet weg dat we het respectloos vinden dat we zolang moeten wachten om er met elkaar uit te komen”, zo zegt Carole Thate. “Graag of niet.”

Doei Justin Kluivert en Matthijs de Ligt

Marc Overmars, technisch directeur bij Ajax, zegt ferm dat de club in de zomer Justin Kluivert en Matthijs de Ligt niet wil verkopen. De achttienjarige talenten kunnen wat Overmars betreft beter langer in Nederland blijven “om elke week te voetballen en zich verder te ontwikkelen”. Om daar aan toe te voegen: “Maar ik beslis dat niet”. Precies. Wat hij wel kan beslissen is om de vraagprijs op te drijven met dit soort teksten, waarvan akte.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie voorspelling doen? Sparta speelt volgend weekend uit tegen PEC Zwolle. Zal de spelersgroep nu al opveren in de wetenschap dat Henk Fraser weldra voor de groep staat? Een uitzege van de Rotterdammers noteert 4.10, maar PEC Zwolle is dik favoriet en winst levert je 1.83 per ingezette euro op (gelijkspel 3.65).

Back To Top