Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Vitesse voorspellen

Vrijdagavond is het zover, dan begint seizoen 2018-2019 van de Nederlandse Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie van het land. Zaterdag was er al een voorproefje in de vorm van de Johan Cruijff schaal, die na strafschoppen werd gewonnen door Feyenoord.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Nieuwkomers Eredivisie

Tijdens die partij kwamen al diverse nieuwe gezichten zich voorstellen aan het publiek. Zo stonden bij landskampioen PSV bijvoorbeeld aanwinsten Viergever, Angeliño en Dumfries in de basis en nieuwe trainer Mark van Bommel had ook een startplek ingeruimd voor Rosario en Malen, die het normaliter moeten hebben van invallen.

Ook Feyenoord is door Gio van Bronckhorst een beetje vertimmerd, al moeten we natuurlijk afwachten hoe de basis zich gaandeweg de competitie gaat ontwikkelen. Bijlow begon in goal en had die promotie te danken aan de verkoop van Brad Jones. Calvin Verdonk krijgt vier jaar na zijn debuut een nieuwe kans bij de Rotterdammers en de terugkeer van Jordy Clasie werd breeduit gevierd.

Voorbode nieuw Eredivisie seizoen

Alhoewel er in reguliere tijd dus niet gescoord werd, en de regels niet voorzien in een verlenging maar direct een strafschopreeks opleggen, was het geen doods duel. Kansen en dreiging waren er genoeg, getuige ook de 22 doelpogingen van PSV en 16 van Feyenoord. Wat dat betreft lijkt het een voorbode van de nieuwe jaargang van de competitie, want van oudsher ligt in de Eredivisie de nadruk op offensief spelen in plaats van gegroepeerd en gedisciplineerd de boel dichtmetselen.

Hoog gemiddeld aantal goals

Vorig jaar waren er gemiddeld 3,14 goals per competitieduel, hoger dan de 2,68 in de Premier League, 2,7 in de Primera Division, 2,8 in de Bundesliga, 2,7 in de Serie A en 2,7 in de Franse Ligue 1. Ook met de dalende kracht van Nederlandse clubs in Europa geeft dat de Eredivisie in elk geval een hoge amusementswaarde, ook al komt een groot deel van de treffers tot stand door defensief geklungel en niet zozeer door aanvallende brille.

Ajax heeft geleerd

Feyenoord heeft dus al een prijs binnen en PSV mocht zich zaterdag de iets sterkere wanen. En Ajax dan? Dat lijkt te hebben geleerd van seizoen na seizoen een veel te jonge, ongebalanceerde selectie in het diepe werpen. Tegen Sturm Graz vorige woensdag trad de oudste Ajax-basiself aan sinds 200 wedstrijden. De invloed en ervaring van mannen als Dusan Tadic (29), Klaas-Jan Huntelaar (34), Schöne (32) en Daley Blind (28) zijn precies wat de jonkies nodig hebben.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie voorspelling doen? Ajax is bij de bookmakers titelfavoriet met een quotering van 2.05. Gaat PSV er wederom met de titel vandoor dan pak je 2.50 x je inleg en voor Feyenoord is dat 10.00 x.

Back To Top