Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Nederlands elftal: Eredivisiespelers voorselectie Ronald Koeman Getty

Ronald Koeman heeft voor het eerst als bondscoach een voorselectie bekendgemaakt. Onder de 33 namen bevinden zich twaalf man die in de Eredivisie uitkomen. Daarnaast zijn er zeven spelers van de partij die nog nooit eerder in de uiteindelijke (23-koppige) selectie zaten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie | Voorselectie Nederlands elftal

De twaalf eredivisionisten zijn Donny van de Beek (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Marco Bizot (AZ),Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (Ajax), Matthijs de Ligt (Ajax), Sergio Padt (FC Groningen), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Wout Weghorst (AZ) en Jeroen Zoet (PSV).
En er is een stevige overlap met het zevental dat wellicht debuteert. Die groep bestaat uit Steven Bergwijn, Marco Bizot, Wout Weghorst, Guus Til, Hans Hateboer (Atalanta), Justin Kluivert en Ruud Vormer (Club Brugge).

Het blijft een tikje overbodig dat er eerst bij 33 spelers hoop wordt opgewekt, terwijl er dus nog tien gaan afvallen voordat het Nederlands elftal op 19 maart bijeen komt in Zeist. Op vrijdag 23 maart is er een oefenwedstrijd tegen Engeland (in Amsterdam) en maandag 26 maart een oefenwedstrijd tegen Portugal (in Geneve). De voorselectie is een soort schouderklopje die spelers vertelt dat ze goed bezig zijn en moet de tien afvallers motiveren om zo door te gaan. Het is niet noodzakelijk zo dat blessures in de uiteindelijke selectie worden opgevangen door spelers uit de voorselectie.

Druk op Edwin van der Sar neemt toe

Gisteren schreven we al over het gebrek aan vooruitgang bij Ajax na de trainerswissel en dat Edwin van der Sar als algemeen directeur wellicht zijn conclusies moet trekken. Hij heeft een grote hand in het ontslag van Marcel Keizer en het benoemen van Erik ten Hag. En nu komt er een artikel in De Telegraaf overheen, waarin mensen vanbinnen de organisatie melden dat de voormalige topkeeper zelf ook weinig plezier beleeft aan zijn job. “Ik denk dat Edwin diep in zijn hart ongelukkig is in zijn huidige functie”, zo zegt iemand. Anoniem, dat wel.

Het is ook niet niks om een kleine twintig jaar niks anders doen dan ballen vangen en dan ineens, na een soort stageperiode, verantwoordelijk zijn voor een miljoenenbedrijf met honderden werknemers. Niet dat Van der Sar geen bestuurlijke talenten en leervermogen heeft, maar de overstap is misschien iets te groot en te snel geschied. Sowieso gaat de roep om grote veranderingen steeds luider worden. Want dat Ajax al vier seizoenen geen prijs heeft gewonnen – dat is voor de zelfverklaarde Godenzonen natuurlijk niet te verteren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? De voorselectie van Oranje bezit liefst drie AZ-spelers. Gaan zij komend weekend uit tegen Feyenoord zichzelf in de echte selectie spelen? Feyenoord is wel favoriet voor de winst op 1.94, gelijkspel noteert 3.65 en winst van AZ levert je ook 3.65 voor elke ingezette euro op bij een juiste voorspelling.

Back To Top