Ga naar hoofdinhoud
Vitesse aanvoerder Linssen zweert tijdens blessure bij mosterd

Zondag om 12:30 uur moeten fans van NEC en Vitesse vroeg uit de veren, want hun favoriete clubs spelen in de tiende speelronde van de Eredivisie tegen elkaar. Vitesse staat momenteel zesde en NEC tiende. Voor de rest van Nederland is het dus een duel der middenmoters, maar voor Gelderlanders is dit een verhitte derby.

NEC – Vitesse

Toen de KNVB het speelschema voor de competitie publiceerde, speurde de aanhang van NEC en Vitesse het eerst naar de speeldatums voor deze derby. Een bleek seizoen kan worden gered door te schitteren tegen de Gelderse rivaal. En bij dit soort lokale rivaliteiten passen ludieke acties. Soms wordt de grens tussen ludiek en gewoonweg illegaal overschreden. Bijvoorbeeld toen woensdag een twitteraccount van een supportersgroep van Vitesse werd gekraakt. Natuurlijk werd het logo veranderd in een vlag van NEC en werden er een paar beledigende teksten uitgegooid.

NEC thuis succesvol in de derby

In De Goffert is NEC de afgelopen jaren aardig succesvol in de derby. De tien laatste keren dat de Arnhemse vijand op bezoek kwam, werd hij zeven keer getrakteerd op een nederlaag. Maar van de 22 laatste derby’s, op welke locatie dan ook, won Vitesse er negen en NEC acht. Het aantal kaarten valt nog best mee. In de zes laatste uitgaves van de derby vielen er in totaal achttien, wat niet bijzonder is. Wel waren er in november 2012 liefst drie rode kaarten voor NEC.

De thuisvorm van NEC is niet echt om over naar huis te schrijven. Uit vijf optredens werden vier punten gehaald, al moet wel worden aangetekend dat zowel PSV als Feyenoord al drie punten kwamen ophalen in Nijmegen. Vitesse doet het in uitwedstrijden wel behoorlijk met zeven punten uit vijf en een positief doelsaldo van zeven voor, vijf tegen.

Wedden op NEC – Vitesse

Winst van NEC staat op @4.25, gelijkspel op @3.60 en een zege van Vitesse noteert @1.85 bij 888sport. Begrijpelijk dat de gasten als favoriet worden gezien, maar dit is misschien een iets te zwaar aangezet. Dat maakt de dubbele kans op NEC (NEC wint of gelijkspel) op @1.97 aantrekkelijk of anders de +1,5 goals handicap op NEC van @1.32. Daarmee zeg je in feite dat je denkt dat NEC niet met twee of meer goals zal verliezen.

Back To Top