Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Utrecht zespuntenwedstrijd in de Eredivisie

Eredivisie programma: NEC – Vitesse. Zondag 3 april om 12:30 uur is NEC de thuisspelende ploeg in de match tegen Vitesse. De Nijmegenaren staan negende op de ranglijst van de Eredivisie, Vitesse is de nummer zeven en heeft drie punten meer (plus een veel beter doelsaldo).

NEC – Vitesse: derby Eredivisie

Beide clubs strijden nog volop op startbewijzen voor de Europa League. Maar die Europese context kan de formaties gestolen worden. Zondagmiddag gaat het om regionale belangen.

Dit is immers een onvervalste derby, die volkssentimenten oproept en pesterijtjes in gang zet. Regionale media kloppen de hype rondom de match al een tijdje op. En families waarbij de ene helft een rood-groen-zwart hart heeft, en de ander een geel-zwart, staan momenteel even bol van de spanning.

Van de twee komt Vitesse met een betere vorm de derby binnen. De Arnhemse club heeft uit de laatste zes eredivisieduels tien punten gehaald, NEC bleef in die periode steken op vijf. Thuis heeft NEC wel een prima reeks neergezet met twaalf uit zes. Vitesse deed het de afgelopen weken buitenshuis adequaat met tien punten.

Topscorer Christian Santos absent

Een aderlating voor NEC is de absentie van topscorer Christian Santos. De spits uit Venezuela is geschorst, terwijl Mohamed Rayhi fysiek ongemak kent. Bij Vitesse zijn er geen ontbrekende spelers bekend. Trainer Rob Maas zal deze Gelderse derby vermoedelijk beginnen met dezelfde elf als de laatste match, tegen Groningen.

Bij NEC-supporters neemt de ontevredenheid hand over hand toe. Opmerkelijk toch, want de promovendus draait toch prima mee en hoeft niet te vrezen voor degradatie. Maar twee maanden geleden stond NEC eventjes vierde. Dat smaakte naar meer. En gretige mensen zijn niet snel tevreden. Zo ook niet de harde kern van NEC, dat al spandoeken heeft opgehangen met teksten als “Faber rot op”. En de fangroep HKN eist van Faber dat hij niet met een “rare opstelling” op de proppen komt.

Agressie in de wedstrijd

Bij een verhitte derby hoort ook wat agressie. In dat opzicht hebben de clubs de afgelopen jaren niet teleurgesteld. In de zes vorige uitgaven van NEC tegen Vitesse (met NEC als thuisploeg dus) vielen er liefst 30 gele en 3 rode kaarten. Vitesse won weliswaar vier van de zes laatste derby’s en NEC eentje, maar thuis greep NEC driemaal de zege en Vitesse tweemaal (totale doelsaldo 9-8).

Bij de bookmakers kun je o.a. inzetten op het aantal kaarten dat gaat vallen. Meer dan 3 kaarten levert 2.35 per ingezette euro op en minder dan drie staat op een notering van 1.53. Vitesse is favoriet voor de winst.

Back To Top