Ga naar hoofdinhoud
NEC – Heracles Almelo Eredivisie: Degradatiestreep dreigt in Nijmegen

Zondag 16 oktober om 14:30 uur ontvangt NEC de koploper Feyenoord, dat gaat proberen om ook de negende wedstrijd in de Eredivisie te winnen. NEC staat op de bescheiden elfde plaats met elf punten, oftewel dertien minder dan de Rotterdammers.
Het is een heerlijk gegeven voor Feyenoord en zijn Legioen, dat het ongeacht wat er dit weekend gebeurt, ook de komende week door het leven zullen gaan als koploper. Het gat richting nummer twee Ajax betreft tenslotte vijf punten en PSV is er al op zeven gezet. En dan is het doelsaldo ook nog eens superieur.

Rick Karsdorp: Feyenoord is stabiel

Maar ergens in het achterhoofd van de selectie zit nog die miserabele reeks aan het begin van dit jaar. Toen zakte de formatie van Giovanni van Bronckhorst als een kaartenspel in elkaar en werden alle kansen op een eventuele kampioenstitel rap vergooid. “Er kan altijd iets fout gaan in het voetballen”, weet ook international Rick Karsdorp. “Maar niet meer zo’n reeks. Feyenoord is inmiddels zo stabiel geworden, dat het echt niet meer voor zou mogen komen.”

Ze zullen er rondom dit duel wat meer vragen over krijgen dan normaal, want die zware periode werd destijds ingeluid door een nederlaag tegen NEC. Dat was wel gelijk de enige overwinning van de Nijmegenaren in de laatste zes onderlinge ontmoetingen. Feyenoord won er daar vier van. In het Goffertstadion sloeg NEC in twee van de zes recente bezoeken van Feyenoord toe en pakten de gasten driemaal drie punten. Het doelsaldo over die periode is close: 11-12.

De blessurelijst is vrij leeg. Bij NEC ontbreekt er niemand noemenswaardig en bij Feyenoord zijn Kenneth Vermeer en Eljero Elia afwezig. De gemiddelde leeftijd van de verwachte basiself bij NEC is 23,5 jaar, bij Feyenoord kan je er nog eens drie jaar bij optellen.

Niet beide teams gaan scoren

Kan NEC stoomwals Feyenoord afremmen? In acht van de tien laatste competitiewedstrijden behield de ploeg een clean sheet en in zes van de laatste acht speelronden stond Feyenoord met rust al voor om vervolgens ook te winnen.
Wedden op NEC- Feyenoord: NEC staat op 7.50 voor de winst, gelijkspel noteert 4.65 en een zege voor Feyenoord 1.42. Gezien het superlage aantal tegengoals van Feyenoord is de optie “niet beide teams gaan scoren” opvallend goed genoteerd: 2.02. Doe er je voordeel mee.

Back To Top