Ga naar hoofdinhoud
NEC – Heracles Almelo Eredivisie Christian Santos VI Images

Eredivisie, NEC – Heracles Almelo. Zondag om 12:30 uur spelen NEC en Heracles hun 26e competitiewedstrijd tegen elkaar. NEC staat achtste in de Eredivisie en kan deze middag over nummer zes Heracles heen wippen, want het onderlinge verschil is twee punten.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

NEC – Heracles Almelo

Van beide ploegen kan niet worden gezegd dat ze de beste weken van het seizoen doormaken. Voor de winterstop leken NEC en Heracles Almelo op weg naar een van hun meest memorabele jaargangen ooit. Maar in 2016 geven ze hun supporters weinig om voor te klappen.

NEC heeft in de laatste zes speelrondes slecht vijf punten gehaald en de Tukkers kwam ook niet verder dan een handvol punten. De ranglijst van de Eredivisie is momenteel zo compact, dat de teams spoedig doodleuk de derde plek in kunnen nemen, maar net zo goed na volgende week al verdwenen kunnen zijn uit het linkerrijtje.

Harde woorden John Stegeman

Bij Heracles is de terugval nog scherper dan bij NEC. Verliezen van Roda JC, en dan ook nog thuis en zelfs met 0-5, dat mag toch niet gebeuren bij een formatie die blakend van het zelfvertrouwen de winterstop in ging. Trainer John Stegeman mopperde vorig weekend over een gebrek aan samenhang en vond dat iedereen zich moest schamen. Harde woorden dus, en tegen de Nijmegenaren zullen we zien wat het effect daarvan is.

ProgrammaEredivisie.nl – programma Heracles

Christian Santos opgefokt

Bij NEC is spits Christian Santos duidelijk niet tevreden over zijn situatie bij de club. De Venezolaan wil komende zomer transfervrij de deur uit lopen. Aanvankelijk liet de directie van NEC zijn ongenoegen met dit plan blijken, door trainer Ernest Faber te sommeren om hem niet meer op te stellen. Aanvankelijk ging Faber akkoord, daarna keerde hij zich tegen de ban. Santos was vorig weekend tegen Excelsior opgefokt en niet op zijn best. Hij ontsnapte na een slaande beweging aan rood. Inmiddels staat hij al vier duels droog.

NEC favoriet tegen Heracles

Van de laatste zes onderlinge duels won Heracles er drie en NEC twee. In Nijmegen won NEC tweemaal en gingen de gasten ook twee keer met drie punten aan de haal (totale doelsaldo 8-9). Een negatieve trend bij dit affiche is dat de vier vorige edities telkens leidden tot een rode kaart. Voor Heracles is het hoog tijd om buitenshuis weer wat te laten zien, want de ploeg heeft al vijf uitwedstrijden achtereen niet gescoord.

ProgrammaEredivisie.nl – programma NEC

Back To Top