Ga naar hoofdinhoud
NEC – Heracles Almelo Eredivisie: Degradatiestreep dreigt in Nijmegen

NEC-trainer Peter Hyballa is weliswaar een van de kleurrijkste trainers van de Eredivisie, veel punten levert het de laatste tijd niet op. Tegen Heracles Almelo gaat het om lijfsbehoud.

Na twee mooie zeges vorige maand stond NEC nog zeer netjes in het linkerrijtje, op de negende plaats. Vijf wedstrijden en nul punten later beginnen de zorgen echter steeds meer toe te nemen in Nijmegen.

NEC – Heracles Almelo: Driepunter gezocht in De Goffert

De twaalfde plaats lijkt wel redelijk veilig, maar de nummers 16 en 17 (Go Ahead Eagles en Excelsior) staan met zes punten verschil binnen schotsafstand van NEC. Bovendien kwamen twee van die nederlagen wel tegen PSV en Feyenoord, maar de overige drie tegen clubs die onder NEC staan.

Sportief moet het beter bij NEC

De ploeg van Peter Hyballa kan zichzelf een groot plezier doen de komende twee weken. Want na Heracles Almelo (dat drie puntjes hoger staat) wacht hekkensluiter ADO Den Haag. Minimaal drie en liefst zes punten zouden NEC flink wat ademruimte geven. Maar dan moet het in de eigen Goffert in elk geval een stuk beter dan eerder dit seizoen in Almelo, toen Heracles met 2-0 de drie punten thuis hield.

Maar dan moet het gewoon sportief beter, erkende ook Hyballa na de dure 0-1 nederlaag tegen Sparta vorige week. “Dit is voor ons niet zo mooi, het was een slechte wedstrijd van ons waarin we technische moeilijkheden hadden. Het was een slechte en slordige wedstrijd.” De flamboyante Duitser hoopt op een kans om zijn ploeg weer op het rechte pad te krijgen. “We zijn nu in hele grote problemen, maar nog niet gedegradeerd. We hebben nog heel veel wedstrijden. Ook vandaag, we verliezen niet 8-0, het is altijd net. Wij geloven nog steeds.”

Heracles Almelo hoopt op Samuel Armenteros

De thuisploeg is ook nog niet uit de problemen. Met drie puntjes meer dan NEC zit Heracles Almelo nu nog in de grijze middenmoot, maar teveel punten laten liggen kan kostbaar zijn. Heracles vliegt van hoogtepunten naar dieptepunten de laatste tijd. Van 3-1 winst op Willem II naar 2-2 tegen Roda JC en van 4-0 winst op Excelsior naar een 4-1 oorwassing tegen Ajax.

Trainer John Stegeman kan zichzelf in elk geval gelukkig rekenen met de teruggekeerde spits Samuel Armenteros. De Zweed is met 12 goals verantwoordelijk voor ruim een derde van de Almelose productie dit seizoen (33). En bij afwezigheid van Peter van Ooijen, Vincent Vermeij en de langdurig geblesseerde Mark-Jan Fledderus is de 26-jarige spits eigenlijk onmisbaar voor Heracles. De broze defensie van NEC is gewaarschuwd.

Wedden op NEC – Heracles Almelo

Een club moet toch eens weer winnen, zal bookmaker 888sport denken. Zij geven NEC namelijk met 2.35 op winst de lichte favorietenrol, tegen 2.90 voor Heracles Almelo. Ik verwacht wel een aantal goals in De Goffert, dus let op de 1.72 op ‘both teams to score’ of 1.90 op minimaal drie goals, of zelfs 3.35 op minimaal vier goals. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Programma Eredivisie speelronde 25

Vrijdag 3 maart
20.00 Heerenveen – Go Ahead Eeagles

Zaterdag 4 maart
18.30 FC Twente – Willem II
19.45 PSV – Roda JC
20.45 PEC Zwolle – Vitesse

Zondag 5 maart
12.30 AZ – Excelsior
12.30 Sparta – Feyenoord
14.30 FC Groningen – Ajax
14.30 FC Utrecht – ADO Den Haag
16.45 NEC – Heracles Almelo

Eredivisie Nieuws

Back To Top