Ga naar hoofdinhoud
Sparta - Fortuna Sittard: klem op de Eredivisie ranglijst

Zaterdag 5 november om 19:45 uur speelt NEC tegen FC Groningen in de twaalfde speelronde van de Eredivisie. De clubs begeven zich in het zogeheten rechterrijtje: NEC staat twaalfde, Groningen zestiende. Het onderlinge verschil is maar twee punten.

Dit zijn tot nu toe niet de ploegen die het vuurwerk leveren in de competitie. Hun rangschikking is zeer bescheiden en hun recente vorm wijst niet op een verbetering. NEC haalde uit de vorige zes partijen zes puntjes en FC Groningen zeven.

NEC – FC Groningen: hoge ballen de tactiek?

De Nijmegenaren kunnen Mohamed Rayhi niet inzetten, maar dat is niet voor het eerst, zodat trainer Peter Hyballa dezelfde basis kan laten starten als vorige week, als hij wil. Bij FC Groningen zijn er twee blessures: Desevio Payne en Oussama Idrissi. Opvallend is dat de noorderlingen relatief veel onderdeurtjes bevatten. De gemiddelde lengte van de verwachte basiself is slechts 1.70 meter, terwijl NEC tot een wat meer regulier gemiddelde komt van 1.81 meter. Hoge ballen voor de pot kan dus wel eens de tactiek worden van NEC.

De laatste zes duels tussen NEC en Groningen leidden tot een evenwichtige verdeling van twee zeges per ploeg. Het doelsaldo is wel in Gronings voordeel: 7-11. Thuis deed NEC het net wat beter met drie overwinningen versus twee nederlagen en een totaaldoelsaldo van 11-10.

Weinig vuurwerk NEC

Dan terug naar de opmerking dat het aan vuurwerk ontbreekt bij de Gelderlanders en Groningers. Bij FC Groningen valt dat nog best mee, want zij schieten bijna veertien keer per duel op goal en dat de op zes na beste score. Maar bij NEC is het voor de supporters janken geblazen. Ze kunnen zich verheugen op slechts acht pogingen per wedstrijd en dan zijn er slechts drie daarvan zuiver gericht. Dat is de zwakste score van de Eredivisie en ook zeer zorgwekkend met het oog op verder afglijden op de ranglijst.

Wedden op NEC – Groningen

NEC is op 2.45 gezet door de bookmakers, gelijkspel staat op 3.45 en winst Groningen staat op 3.85. NEC komt erg lastig tot scoren (negen in totaal) en het aantal schoten wijst niet op een snelle verandering daarvan. Daarom tippen we dat niet beide teams gaan scoren op 2.23.

Eredivisie Nieuws

Back To Top