Ga naar hoofdinhoud
Nacompetitie Eredivisie: NEC en Roda JC beginnen uit

Zaterdag om 19:45 uur speelt NEC thuis in Nijmegen tegen Ajax. De gastheren staan veertiende met 28 punten uit 29 duels, de Amsterdammers zijn de nummer twee van de Eredivisie met 69 punten.

Het was even billenknijpen voor Ajax fans, afgelopen woensdag tegen AZ. Tot de zeventigste minuut had het er de schijn van dat er puntverlies geleden zou worden. Maar uiteindelijk sloot de vice-kampioen van vorig seizoen de match af met 4-1, al is het doelsaldo van Feyenoord na hun 8-0 zege op de Eagles nu definitief niet meer in te halen.

Eredivisie: NEC – Ajax

NEC heeft hele andere zorgen dan een eventuele landstitel. De ploeg staat maar twee punten boven de degradatiezone en kan niet terugvallen op zijn doelsaldo om die twee punten eigenlijk te beschouwen als drie stuks.

En om nou te zeggen dat NEC zich de laatste tijd vrolijk uit de zorgen aan het voetballen is… Nou nee, want NEC haalde uit de vorige zes speelronden slechts drie puntjes. Dat is erg weinig. Zo weinig zelfs, dat geen club het in die periode slechter deed.

Thuis heeft NEC in de laatste zes eredivisiewedstrijden in elk geval nog negen punten behaald. Maar hoe zal dat opwegen tegen de vorm die Ajax in uitwedstrijden etaleert? De Amsterdamse Godenzonen haalden uit de zes laatste trips veertien punten en is sowieso al 21 wedstrijden na elkaar, ongeacht in welke competitie, ongeslagen tegen NEC.

Het wekt dus geen verbazing dat Ajax ook de recente head to head domineert. Ajax won vier van de zes laatste ontmoetingen en verloor er nul (doelsaldo 5-18). Ook in eigen huis is NEC totaal niet veilig voor de Amsterdamse dadendrang: al zes keer op rij stapten de Ajacieden met drie punten op zak in de bus. Het ontluisterende totale doelsaldo over die zwarte periode is 3-20.

Voorspellingen

NEC heeft tot nu toe al 25 keer een goal geïncasseerd, waarmee het op achterstand kwam te staan. In tien van die gevallen werd er toch nog een gelijkmaker gescoord. Tevens kwam NEC in 20 van de 29 eerdere duels op 0-1 of 1-0 achterstand en veertien keer werd uiteindelijk ook verloren. Ajax is daarentegen een echte frontrunner, kwam al 23 keer op 1-0 voorsprong en won 19 van die duels (drie gelijk).

NEC kan maar beter op de 0-0 spelen, in de wetenschap dat een tegengoal gezien de statistieken al snel zal leiden tot nog veel meer opdoffers. NEC noteert bij bookmaker 888Sport voor winst 11.50, gelijkspel @6.10 en winst Ajax @1.23, maar onze tip is dat NEC nul goals scoort op 1.72. Meer: wedden op eredivisie.

Eredivisie Nieuws

Back To Top