Ga naar hoofdinhoud
Ajax verbetert clubrecord aantal goals na 10 speelronden Eredivisie

De nacompetitie met als inzet deelname aan de Eredivisie gaat donderdag 17 mei verder met de heenwedstrijd in de finaleronde. Emmen versus Sparta begint om 18:30 uur, daarna trappen Almere en De Graafschap af om 20.45 uur. Wie promoveert?

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Nacompetitie Emmen – Sparta

De nummer zeven van de Jupiler League neemt het op tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Emmen speelt sinds 1985 in het betaalde voetbal en wist nog nooit promotie naar ’s lands hoogste voetbalcompetitie af te dwingen. Nu staan er nog 180 minuten tussen de Emmenaren en die mijlpaal – en eventuele verlenging plus penalty’s!

En uiteraard staat ook Sparta in de weg, de oudste club in het Nederlandse betaalde voetbal die vanaf midden jaren 50 tot begin deze eeuw onafgebroken aanwezig was in de Eredivisie. Daarna werden echter al negen seizoenen gespendeerd in de eerste divisie en de aanhang van de Rotterdamse vereniging wil koste wat kost voorkomen dat het tiende seizoen aanvangt.

Kracht Emmen

Deze twee clubs hebben elkaar logischerwijs dit seizoen elkaar niet getroffen. Sparta won vier van de laatste zes confrontaties, lopend van eind 2013 tot begin 2016. Om de kracht van Emmen tegen eredivisiewaardige clubs in te schatten kijken we naar hun zes partijen tegen de top drie van de Jupiler League, te weten Jong Ajax, Fortuna en NEC. Die leverden zes punten op van de maximale achttien.

In de vorige ronde van de nacompetitie was er een ware rollercoaster tegen wederom NEC: 4-0 winst thuis, 4-1 nederlaag uit.

Almere City – De Graafschap

Ook in dit tweeluik kan een debutant doordringen tot de Eredivisie. Almere City bestaat pas sinds 2001, trad in 2005 toe tot de Jupiler League en eindigde daarin nooit hoger dan plek acht. Wel werd vorig jaar een periodetitel behaald, waardoor eind vorig seizoen voor het eerst werd geproefd van de nacompetitie. Na de uitschakeling van MVV en Roda JC staan de Flevolanders plots op de drempel van promotie. ‘We schrijven geschiedenis’ is dan ook de logische leus van de club.

De Graafschap verdeelt deze eeuw zijn tijd tussen de Eredivisie en Jupiler League (negen seizoenen elk) en eindigde als vierde, met dertien punten meer dan Almere. Eind vorig jaar won Almere thuis in het onderlinge treffen met 1-2, terwijl de Doetinchemmers thuis met 4-2 zegevierden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen nacompetitie

Wedden op voetbal? FC Emmen staat bij de bookmakers voor de winst op 2.90, gelijkspel levert je 3.50 op bij een goede voorspelling en winst van Sparta 2.30. Almere is thuis ook de underdog op 2.80, gelijkspel noteert 3.75 en winst De Graafschap 2.25. De bookies verwachten in deze partij veel goals, wat de 1.97 op minder dan vier treffers aantrekkelijk maakt.

Back To Top