Ga naar hoofdinhoud
Vandaag start KNVB Beker 2021 met ronde 1: wie gaan stunten?

Zondag 21 oktober om 12:15 uur speelt in Breda de derby NAC tegen Willem II. Tussen de Brabantse steden bevindt zich slechts zo’n 20 kilometer en op dat kleine stukje grondgebied loopt de spanning inmiddels flink hoog op.

Wie gaat er met de 3 punten aan de haal?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

NAC Breda – Willem II Eredivisie

Willem II heeft na acht speelronden negen punten en staat op plek elf. NAC is de hekkensluiter van de Eredivisie en heeft nog maar drie punten. De Tilburgers zullen de buren met alle liefde nog dieper in de problemen willen duwen. Terwijl NAC Breda, als alles een beetje meezit, na het weekend over FC Groningen heen kan wippen om aansluiting te krijgen met De Graafschap en Fortuna Sittard.

Beroerde vorm NAC

Over de vorm van NAC kunnen we kort zijn. Die is belabberd. In de vorige zes speelronden werd geen enkel punt gepakt terwijl de goals er wel continu invliegen in het eigen doel. NAC is de enige club die na acht Eredivisie speelronden al minstens 20 tegengoals opliep.

Dreiging stichten bij de opponent zit er niet echt in, want alleen Mitchell te Vrede duikt nog wel eens op in het strafschopgebied met de bal aan de voet. Hij vuurt gemiddeld per speelronde 2,1 schoten af vanuit de zestien meter. Op Paolo Fernandes na zit de rest van het team (dik) onder de 1.

Fran Sol en Daniel Crowley

Maar ook bij Willem II rust de aanvallende druk op de schouders van één man en dat is Fran Sol. Ook hij moet het tot nu toe doen met 2,1 doelpogingen per match vanuit de zestien. Het vizier van de Spanjaard staat wel weer op scherp, want hij heeft al zeven goals op zijn naam staan.

Een andere opvallende speler is Daniel Crowley, een van de zeer weinige Engelsmannen in de Eredivisie. De 21-jarige middenvelder geeft de meeste steekpasses bij Willem II. Het is dat talent waardoor Arsenal hem op zijn 17e een profcontract voorschotelde. Overigens wil hij, nu zijn loopbaan niet verloopt zoals hij wenste en hij in Engeland in de vergetelheid is geraakt, best uitkomen voor het Ierse nationale elftal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen NAC – Willem II

Willem II won drie van de vorige zes ontmoetingen met NAC, dat eenmaal zegevierde. Het doelsaldo van die reeks is 6-9 in Tilburgs voordeel. Thuis deed NAC het beter met vier zeges versus een nederlaag en een saldo van 13-4.

Wedden op Eredivisie? Het thuisvoordeel dat NAC in de vorige jaren nog wist uit te buiten tegen de Brabantse rivaal Willem II zal ditmaal maximaal aangesproken moeten worden. NAC staat bij de bookmakers op 2.70 genoteerd voor de winst, gelijkspel op 3.40 en een zege van Willem II levert je 2.55 x je inleg op. Minstens drie goals is met een notering van 1.75 interessant, de 2.38 op een goal van Sol eveneens.

Back To Top