Ga naar hoofdinhoud
Derby NAC - Willem II Eredivisie voorspellen: plagerijen met spandoeken Getty

Zondag om 12:15 uur vindt de Brabantse derby NAC Breda tegen Willem II plaats. De ludiek bedoelde acties, uitdagende uitspraken over en weer en vijandelijke sfeer worden de hele week al uitgerold. Zo vond Fran Sol, spits bij Willem II, het nodig om de spelers van NAC te omschrijven als ‘ratten’.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

NAC Breda – Willem II en Fran Sol

Helemaal uit de lucht komt die verwijzing naar de ongeliefde knaagdieren ook weer niet. NAC placht zijn thuiswedstrijden immers te spelen in het Rat Verlegh Stadion. Daarom benadrukt Sol dat hij zijn uitlating op sociale media niet in alle ernst bedoelde. “Dat is iets wat bij voetbal hoort. Het is niet gewelddadig of respectloos naar iemand. En daarom kan ik er om lachen”, zo zegt hij.

Winnen moet

Als geboren Spanjaard zit de weerzin van NAC Breda richting Willem II en vice versa sowieso niet bij hem in het bloed. Maar de supporters laten hem weten dat dit de belangrijkste confrontatie van het seizoen is. “Als ik uitga, merk ik dat de fans bezig zijn met de wedstrijd. Dan roepen ze: we moeten winnen, we moeten laten zien dat Tilburg beter is dan Breda.”

Spandoeken Willem II

Over dat stadion gesproken, daar doken eerder in de week spandoeken op die door fans van Willem II waren geplaatst. Een van de teksten was: “Iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC”, een andere: “Diep in het dal, maar Nog Altijd Carnaval”. En zo voorafgaand aan het treffen hebben de Tilburgers reden om neerbuigend te doen over de Bredanaren. NAC staat immers laatste en heeft zeven maal op rij verloren. Geen nood: “Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken”.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslag voorspellen Brabantse derby

NAC heeft nooit eerder acht officiële duels op rij verloren (KNVB beker meegerekend), bovendien werden in die vorige zeven wedstrijden telkens minstens twee tegentreffers opgelopen. En zelf doelpogingen creëren valt ook niet mee. NAC deed dat in totaal nog maar 72 keer en slechts 26 keer was het een zuiver schot. Willem II heeft 104 doelpogingen ondernomen (40 keer on target).

Wedden op Eredivisie? Winst NAC Breda staat bij de bookmakers genoteerd op 2.70, gelijkspel levert je 3.40 x je inleg op en winst van Willem II 2.55. Je kan gelijkspel of winst Willem II combineren: Inzetten op ‘X2’ noteert @1.48. Je wint de weddenschap dus bij gelijkspel of bij winst Tilburg. Wint NAC de wedstrijd, dan is de weddenschap verloren.

Back To Top