Ga naar hoofdinhoud
Nederland - Noorwegen WK kwalificatie

Zondagmiddag 15 april om 12:30 uur speelt NAC in Breda tegen de provinciegenoot Willem II. Beide teams hebben dertig punten. De eventuele winnaar kan met een gerust hart afstand nemen van de degradatiezone, maar de verliezer moet vrezen dat het huidige gat van vier punten op nummer zestien Roda JC erg klein gaat worden.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

NAC – Willem II degradatiestrijd Eredivisie

Beide ploegen hebben onlangs tegen PSV gespeeld, maar waar Willem II de meest verrassende uitslag van het hele seizoen neerzette (5-0 winst), daar ging NAC hopeloos onderuit (5-1). Afgelopen weekend was er wel een succesje voor NAC, dat door de 1-0 winst op Vitesse de druppel leverde waardoor hun trainer Henk Fraser werd ontslagen.

Tilburgers uit niet al te best

De twee doen hun best om uit de klauwen van de degradatiezone te blijven. Gemeten over de vorige acht speelronden halen ze gemiddeld per match meer punten dan over alle 30 vorige speelronden.

Bij NAC is het surplus 0,38 punt per match, bij Willem II +0,25. De Tilburgers hebben dat vooral te danken aan een reeks goede thuiswedstrijden, waarin ze in zes potjes dertien punten behaalden. Uit is het echter momenteel een drama met uit zes tripjes maar één punt.

Onderlinge ontmoetingen

De onderlinge ontmoetingen zijn in de vorige drie seizoenen netjes verdeeld met elk twee zeges en twee nederlagen, met een totaal doelsaldo van 9-7. In Breda kregen de fans meer om voor te juichen met vier zeges bij de vorige zes bezoeken van Willem II, tegenover een nederlaag (totale doelsaldo 13-5). Maar het beruchte ‘avondje NAC‘ is ook niet meer wat het geweest is, want de 15 thuiswedstrijden leidden tot 19 punten en een doelsaldo van min zeven (los ervan dat dit dus een middagwedstrijd is).

Met twee aan elkaar gewaagde teams lijkt het extra belangrijk te gaan worden wie als eerste scoort. NAC stond in tien van de 30 speelronden met 1-0 voor, Willem II zestien keer. En de Tilburgers zijn erg slecht in het vasthouden van die voorsprong, want het leverde maar zes zeges op, terwijl NAC zeven 1-0 voorsprongen over de streep trok.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen NAC Breda – Willem II

NAC en Willem II hebben samen in negen van hun totaal 60 eredivisieduels geen tegengoals gekregen en da’s toch erg weinig. De beste weddenschap lijkt dus dat beide teams gaan scoren met de notering van 1.65 bij de bookmakers, terwijl de 1.98 op winst voor NAC gezien de recente thuisresultaten ook genereus oogt. Je kunt de waarde van je euro met deze weddenschap bijna verdubbelen.

Back To Top