Ga naar hoofdinhoud
Uitslag loting eerste kwalificatieronde KNVB Beker 22/23

Vandaag om 20:00 uur speelt NAC in Breda tegen Sparta. Het is de derde speelronde van de Eredivisie en beide clubs moeten nog op gang komen. Sparta heeft pas een puntje en NAC heeft nu al de plek onderaan de ranglijst aangenomen waar de ploeg volgens velen niet meer vandaan zal komen.

Soms vraag je je af waarom clubs zo’n feest vieren zodra ze promoveren. Het jaar erna is het toch vaak doffe ellende. Zeker als de club in het geval van NAC in de lagere divisie niet tot de uitblinkers behoorde. De Brabanders werden vorig jaar slechts vijfde in de Jupiler League, zestien punten achter kampioen VVV, en versloegen in de playoffs Volendam en NEC.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

NAC – Sparta

Het is twijfelachtig of NAC zich in de zomer wel voldoende heeft versterkt om de terugkeer op het hoogste niveau aan te kunnen. De eerste twee duels waren helder: tegen zowel Vitesse als PSV kreeg de ploeg een 4-1 nederlaag om de oren. Maar Sparta had toch ook bepaald niet de gedroomde seizoensopening, want die andere promovendus, VVV, gaf hen klop met 3-0. Daarna kwam er thuis een puntje tegen PEC Zwolle (1-1).

Stijn Vreeven, trainer van NAC, is al vanaf de openingsweek verstoken van Fabian Sporkslede, Robbie Haemhouts, Chiró N’Toko, Bart Meijers en Bodi Brusselers. Zijn collega Alex Pastoors heeft iets minder zorgen en mist alleen Janne Saksela en Paco van Moorsel. Een van de gevolgen van de ruime ziekenboeg bij NAC is dat de waarschijnlijke basiself met gemiddeld 21,5 jaar zeer jong is. Het lijkt niet echt de ideale leeftijd voor een ploeg die het degradatiespook van zich af moet zien te houden.

 

Lees ook: NAC gevallen verleidingen huurlingen

NAC wil de punten – maakt niet uit hoe

Vreeven waarschuwt de supporters alvast dat zijn mannen vrijdag niet voor de schoonheidsprijs gaan. “Sparta is een concurrent, we spelen thuis en hebben de punten hard nodig. De manier waarop is vrijdag van ondergeschikt belang aan het resultaat.”

De helft van de laatste zes duels tussen dit duo eindigden met een puntendeling en Sparta won tweemaal. Toch is het doelsaldo over die periode licht in NACs voordeel met 10-8. In Breda hielden de clubs elkaar de laatste jaren in evenwicht met elk twee zeges (doelsaldo 12-8). Er vielen slechts acht gele kaarten, een zeer lage score.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspelling NAC – Sparta

Wedden op de Eredivisie? NAC staat voor winst op 2.23, gelijkspel noteert 3.50 en winst Sparta op 3.05. Deze ploegen laten elkaar getuige het gemiddelde aantal goals en lage aantal prenten van de afgelopen jaren, de ruimte om te voetballen. We tippen daarom meer dan 2,5 goals op 1.70 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top