Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen uitslag NAC - Ajax Eredivisie bookmakers: mogelijk weer open huis in Breda | Getty

Zaterdag om 18:30 uur speelt NAC te Breda tegen Ajax. Het is de eerste wedstrijd van de dertiende speelronde en Ajax hoopt het gat richting PSV terug te brengen naar twee punten. NAC staat onderaan en zal realistisch gezien vooral hopen dat het doelsaldo niet rap achteruit gaat.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

NAC Breda niet best

De achterstand van de Brabanders op nummers zeventien en zestien is twee punten. Qua doelsaldo is De Graafschap momenteel een evenknie (min veertien), FC Groningen doet het met min elf iets beter. Een punt grijpen of meer is normaliter buiten bereik voor NAC, ook thuis, dus de speelwijze zal gericht zijn op het Ajax zo lastig mogelijk maken om het goal van Benjamin van Leer te naderen.

Ajax met Champions League in achterhoofd

Voor Ajax is dit een tussendoortje dat natuurlijk niet als zodanig opgevat mag worden. Maar dinsdag wacht AEK Athene alweer in de Champions League en daar heeft Ajax aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de knock out fase, iets dat Nederlandse ploegen de laatste jaren zelden lukt. Dus de verleiding is groot om wisselspelers te laten beginnen of om een rappe voorsprong te forceren en dan te controleren.

Grote tegenstellingen

NAC heeft in zeven van de vorige twaalf speelronden op 0-1 achterstand gestaan en in al die gevallen sloot de ploeg de match af met een nederlaag. Ajax heeft in tien van de vorige twaalf speelronden juist de 1-0 voorsprong aangetekend en haalde uit die tien voorsprongen de perfecte buit van dertig punten. Daarnaast hebben de Amsterdammers vijfmaal minstens vier goals gescoord, terwijl NAC al negen keer minstens twee tegengoals kreeg.

Om het nog grimmiger te maken voor NAC: Ajax won vier van de laatste zes confrontaties en verloor er geen enkele. Het doelsaldo over die periode is 3-20. En op bezoek in Breda ging Ajax vijfmaal in de laatste zes trips met de drie punten aan de haal (doelsaldo 2-20). Vorig jaar, ook medio november, werd het zelfs 0-8 voor Ajax.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

NAC – Ajax voorspellingen

Wedden op Eredivisie? NAC staat voor winst op liefst 23.00, gokken op gelijkspel levert 10.00 x je inleg op en Ajax 1.09 keer. Daar zit dus weinig waarde in. Voor Ajax is het ideaal als het bij rust al genoeg afstand neemt van NAC en de thuisploeg zal het knap lastig krijgen om het goal schoon te houden. De tip is dat er in de rust al minstens tweemaal is gescoord voor 1.75 x je inleg bij een goede voorspelling.

Eredivisie Nieuws

Back To Top