Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Justin Kluivert weg bij Ajax om salaris?

Justin Kluivert speelde zichzelf vorig seizoen in de kijker en dwong een basisplek af in Ajax. Hij was pas zeventien jaar. De flankspeler maakte acties alsof hij dat al jaren op het hoogste niveau deed. Het leek zeker dat hij het nog vele jaren zou blijven doen ook. Maar dit Eredivisie seizoen staat het talent stil. Hoe lang bewaart hij zijn geduld?

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Justin Kluivert weinig speeltijd bij Ajax

Sinds zijn vader Patrick Kluivert midden jaren 90 doorbrak zijn er al talloze spitsen uitgeroepen tot ‘de nieuwe Kluivert’. Wie is er nou meer geschikt om dat predicaat eindelijk echt waar te maken dan Kluivert junior? Maar terecht wordt hij erg moe van de eeuwige vergelijkingen. Sowieso staat hij niet op dezelfde plek als zijn pa. Dat was het type afmaker, terwijl Justin verder weg van de goal speelt, meer acties maakt en voorzetten geeft.

Maar dan moet hij wel in het veld komen. De nieuwe Ajax trainer Marcel Keizer is nog niet zo scheutig met het toekennen van speeltijd. Hij maakte tot nu toe maar 348 competitieminuten mee, ongeveer een derde van wat mogelijk was. Nog geen enkele keer stond hij van begin tot eind binnen de lijnen. Vooralsnog krijgen Amin Younes en David Neres de voorkeur op de flanken.

Amin Younes slimmer

Kluivert erkent dat Younes meer ervaring heeft en ‘iets slimmer’ is. Dat compenseert hij naar eigen zeggen met “meer drang naar voren, meer snelheid en diepte”. Hij ziet zich wel als gelijke van Neres. “Hij is linksbenig, ik ben vooral rechtsbenig. Hij is twee jaar ouder, maar voor de rest zie ik niet veel verschil.”

Komende vrijdag kan Kluivert bij Jong Oranje laten zien wat hij in zijn mars heeft, hopend dat Marcel Keizer ook een paar scouts op de banken zet bij de kwalificatiewedstrijd tegen Andorra in Doetinchem. Twee keer eerder mocht hij het Oranjeshirt aantrekken en daarin scoorde hij eenmaal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Ajax Eredivisie

Op 18 november hervat Ajax de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen NAC. Het geeft de jonge Kluivert de kans om op de tussenliggende trainingen zijn claim op speeltijd te bekrachtigen. Ajax staat bij bookmaker Mr Green voor winst op 1.27, gelijkspel noteert 5.50 en winst NAC 10.50.
Lees meer over Eredivisie weddenschappen.

Back To Top