Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie FC Groningen - VVV-Venlo: weinig goals te verwachten

De transfer van Luuk de Jong van PSV naar Bordeaux is afgeketst. De Franse club heeft toch niet te veel van de gelijknamige wijn gedronken. Vermoedelijk heeft iemand daar in het zuidwesten van Frankrijk de recente statistieken van De Jong opgevraagd. En die zien er stukken minder verleidelijk uit dan de gegevens uit 2015 en 2016 die PSV zal hebben benadrukt.

Drie jaar geleden dook de voormalige aanvaller van FC Twente op in Eindhoven. Zijn verblijf bij Borussia Mönchengladbach was een flinke flop. In een kleine 1.500 minuten voetbal in de Bundesliga kwam de in Zwitserland geboren spits tot zes treffers. Kortom, een gemiddelde van een goal per 248 minuten (een kleine drie wedstrijden).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Luuk de Jong faalt

Geen nood, in de Eredivisie bleek Luuk wel aan de lopende band te kunnen scoren. Althans, in de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016. De teller stopte na respectievelijk 20 en 26 eredivisietreffers.

Vorig seizoen ging het gruwelijk mis. Weg was zijn onfeilbare torinstinct, voorbij was de tijd dat hij maar zijn kop tegen het leer hoefde te knikken om het net te laten bollen. In 32 speelronden bij PSV (2.758 minuten speeltijd) kwam hij tot acht treffers. Dat was nog slechter dan zijn Duitse gemiddelde: een goal per 345 minuten.

Philip Cocu oplettend

Trainer Philip Cocu bleef vorig seizoen maar vasthouden aan De Jong. Na de winterstop was er een kleine opleving en Cocu leek beloond te worden voor zijn geduld. Maar al snel stond hij weer constant op de verkeerde plaats, leek het er bij aannames op of er snot aan zijn kicksen zat of ontbeerden zijn pogingen kracht.

Iets zat goed mis bij De Jong. En dit seizoen is dat ‘iets’, wat het ook is, niet opgelost. Cocu keek goed uit zijn doppen op het trainingsveld, pakte De Jong de aanvoerdersarmband af en zette hem uit de basis.

Transfermarkt sluit

In de nacht van donderdag op vrijdag sluit de transfermarkt. Wie o wie zal zich nog wel blindstaren op De Jongs mooie cijfers van twee en drie jaar geleden? En wat heeft de club nog aan hem, mocht hij tot minstens de winterstop blijven?

“Natuurlijk probeer ik ook van waarde te zijn als ik inval en keihard te werken”, zei hij afgelopen weekend ongeïnspireerd. Proberen om keihard te werken. Dat klinkt toch net wat anders dan echt keihard werken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen PSV

Een gokje wagen? Komt het toch nog goed met PSV én Luuk de Jong? Als je denkt dat PSV landskampioen wordt en De Jong de topscorer van de competitie, pak dan de notering van 8.00 bij bookmaker Mr Green.

Eredivisie Nieuws

Back To Top