Ga naar hoofdinhoud
Transfers Eredivisie: Ajax lijkt Neres te verkopen en PSV Isimat | Getty

Op de slotdag van het zogeheten transfer window was het weer een chaotische drukte in de bestuurskamers van de eredivisieclubs. Om een of andere reden doet het voetbalwereldje graag zaken als de deadline rap nadert. Onder meer Ajax, Roda JC en Vitesse roerden zich.

Vorige week werd al bekend dat Anwar El Ghazi Ajax zou verlaten. Het Franse Lille wordt zijn nieuwe werkgever. De transfer is nu ook formeel afgerond en de aanwinst is inmiddels via sociale media aan de Lille-fans gepresenteerd.

Transfers Eredivisie

Maar er staan nog meer uitgaande transfers op de rol. Watford klopte op de deur voor reservedoelman Tim Krul, die allicht had gerekend op speeltijd bij Ajax, maar daar Onana voor zich weet. Vermoedelijk zal de clubleiding wel begrijpen dat de 28-jarige sluitpost daar geen genoegen mee kan nemen. Later op de dag besloot Krul plots om zich uit te laten lenen aan AZ.

Maar de situatie van Jairo Riedewald ziet er anders uit. Ook hij komt niet vaak voor in de plannen van trainer Peter Bosz. Nick Viergever neemt zijn plekje in de verdediging in, waardoor de twintigjarige speler genoegen moet nemen met duels voor Jong Ajax in de Jupiler League. “Ze zeggen dat ze vertrouwen in me hebben, maar het is moeilijk om dat te geloven”, zegt hij verbitterd. Ajax wil echter niet meewerken aan een vertrek.

David Neres en Trograncic naar Ajax

Dan zijn er ook nog enkele binnenkomende transfers bij de Amsterdammers. De Braziliaan David Neres lijkt te worden gekocht van Sao Paulo. In allerijl wordt het papierwerk in orde gebracht om de vleugelspeler over te nemen.

Als inderdaad 15 miljoen euro voor het talent wordt neergeteld, en dat bedrag wordt vaak genoemd, dan is hij na Sulejmani de duurste Ajax-speler ooit. Daarnaast heeft Bayern München bevestigd dat de zeventienjarige Kroatische middenvelder Antonio Trograncic aan Ajax is verkocht.

Roda JC en Vitesse transfers

De lokroep van Arnhem was te sterk voor Kevin Diks om te weerstaan. Hij keert terug naar de parel van Gelderland. Diks kwam bij het Italiaanse Fiorentina tot maar vijf minuten speeltijd. Hij gaat op huurbasis het seizoen afmaken bij Vitesse, waar hij daarvoor ook uitkwam. Eerder keerde Alexander Büttner al terug bij zijn oude liefde.

Steekt de technisch directeur van Roda JC lukraak zijn handen in de grabbelton met spelers? Sinds de winterstop begon zijn er al negen man aangetrokken. De nieuwste is Simeon Raykov die overkomt van Lokomotiv Plovdiv. Drie spelers zijn in dezelfde periode uit Kerkrade vertrokken.

Back To Top