Ga naar hoofdinhoud
Nederlands Elftal Ronald Koeman spelers Eredivisie Getty

Ronald Koemen, die vandaag voor het eerst op de trainersbank zit bij Oranje (tegen Engeland), spoort talentvolle Nederlandse voetballers aan om het eerst maar eens te laten zien in de Eredivisie. Ben je daar een grote meneer, spring dan pas op de trein naar het buitenland.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ronald Koeman over Eredivisie spelers

De woorden van Koeman, die zelf tot zijn 26e in de Nederlandse competitie speelde voordat hij overstapte naar FC Barcelona, zijn met name gericht aan Justin Kluivert. Het pas achttienjarige kindwonder brak vorig jaar door bij Ajax en komt dankzij zijn achternaam sowieso al voor in het notitieboekje van internationale scouts.

Aan alle kanten worden aan de technisch begaafde vleugelspeler getrokken. “Hij is ook met Ajax in gesprek over zijn contract, het beste voor hem is om in Nederland te blijven om iedere week te spelen”, zo zegt Koeman terecht. Want hoe vaak is het niet al gebeurd, dat een tiener een droomtransfer denkt te maken, alleen maar om bij de reserves te moeten spelen of uitgeleend te worden aan een team waar hij wegzakt in de anonimiteit? “Hij is nog maar achttien, dat vind ik te snel om naar de Premier League te gaan. Maar het is niet mijn besluit”, zo besluit Ome Roon zijn advies.

Kik Pierie niet weg laten lokken

Laten we hopen dat Koeman soortgelijke woorden ook richt tot andere beloftevolle adolescenten. In zijn huidige selectie voor de wedstrijden tegen Engeland en Portugal valt dan te denken aan Matthijs de Ligt en Donny van de Beek, ook van Ajax, en Guus Til van AZ. Maar er zijn meer mannen van rond de twintig die in positieve zin opvallen in de Eredivisie, zoals Steven Bergwijn, Frenkie de Jong en de pas zeventienjarige Kik Pierie (Heerenveen). Laatstgenoemde is geboren in Boston, VS, dus een vroeg oproepje voor de zekerheid kan misschien geen kwaad, voordat hij wordt weggelokt door Team USA.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de Eredivisie? Zaterdag 1 april komt Justin Kluivert als het goed is weer in actie voor Ajax dat dan uit speelt tegen FC Groningen. Wie weet heeft hij dan een of twee caps achter zijn naam staan en zelfs al interlandgoals. Denk je dat hij scoort tegen Groningen, pak dan de notering van 2.48 op de zoon van Patrick Kluivert.

Back To Top