Ga naar hoofdinhoud
KNVB maakt Ajax boos met Feyenoord-support Getty

De voetbalbond KNVB heeft de hoop uitgesproken dat Feyenoord het kampioenschap pakt en dat is uiteraard niet lekker gevallen binnen Ajax. Het is het zoveelste blundertje dat vanuit de KNVB-burelen in Zeist komt.

Stel dat onze Koning aan de vooravond van de recente verkiezingen had gezegd, dat het best gaaf zou zijn als de VVD veel zetels zou krijgen. Of stel dat de scheidsrechter bij de aftrap van de WK-finale opmerkt dat hij Duitsland de titel gunt. Of stel dat een rechter vlak voor een zitting opmerkt dat de verdachte een vervelende boeventronie heeft. Dat mag en kan niet, want die personen horen zich onpartijdig op te stellen.

KNVB moet onpartijdig zijn

Bij de nationale voetbalbond schijnen ze dat maar niet te begrijpen. Eerst liet directeur Gijs de Jong zich al positief uit over het mogelijke kampioenschap van Feyenoord. Dat stuitte op weerstand. Technisch directeur Hans van Breukelen heeft daar niets van geleerd. “Eric Gudde en Martin van Geel, wat hebben die niet allemaal over zich heen gekregen”, zegt de Breuk, verwijzend naar de directie van Feyenoord. “Ze zijn op een schandalige wijze behandeld. Daarom gun ik het Feyenoord”.

Om zoveel redenen is dat een flut uitspraak. Ten eerste, wat hebben die heren dan “over zich heen gekregen?” Vermoedelijk weinig meer dan boze berichtjes op sociale media. Who cares? Waarom zouden twee drukbezette heren zulke nutteloze lectuur sowieso lezen? Ten tweede, is dat dan een reden om je voorkeur voor die club uit te spreken? Waarom dan niet voor pakweg ADO Den Haag of Twente, die veel donkerdere tijden hebben beleefd dan Feyenoord?

Ajax-trainer Peter Bosz reageerde aanvankelijk met een grap op de uitspraak, zei dat hij begrijpt dat iedereen voorkeuren heeft en dat de zijne toevallig bij Ajax ligt. Om vervolgens de vinger op de zere plek te leggen met: “Hij werkt bij de KNVB dan moet je dat niet uitspreken. Dat vind ik niet verstandig.”

Overmars naar Arsenal?

Arsenal interesse te hebben in Marc Overmars, oud-speler van beide clubs en nu technisch directeur bij Ajax. Bij de Londense club lijken de dagen van Arsene Wenger geteld, die een soort dubbelrol heeft als trainer en technisch directeur.

Bij KNVB’s lieveling Feyenoord heeft Bilal Basaçikoglu zijn contract verlengd, van 2018 tot medio 2020. Ander positief nieuws voor het Legioen is dat Karim El Ahmadi, Terence Kongolo en Nicolai Jørgensen op de goede weg zijn om komend weekend in actie te kunnen komen tegen FC Utrecht.

Wedden op de Eredivisie

Geraakt Feyenoord met een bijna geheel fitte selectie langs FC Utrecht? Winst van de Rotterdammers noteert bij bookmaker 888Sport 1.40, gelijkspel @4.80 en winst van Utrecht levert je 7.00 per ingezette euro op. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top