Ga naar hoofdinhoud
Marco van Ginkel knie PSV en Oranje. Geen transfer Magallan naar Ajax Getty

Dit jaar zien we Marco van Ginkel niet meer terug in het team van PSV. De middenvelder die al zoveel blessureleed achter de rug heeft krijgt een nieuwe tegenslag voor de kiezen. De international van Oranje, die al drie seizoenen op rij (deels) door Chelsea is uitgeleend aan de Brabanders, heeft een knie-operatie gehad en moet een maand of acht revalideren.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Knie operatie Marco van Ginkel

Reken maar uit: acht maanden na nu, dat komt neer op een rentree medio maart. Oftewel, op een moment dat het Eredivisie seizoen alweer de slotfase bereikt, clubs hun vaste formatie hebben gevonden en het des te lastiger is om nog een plekje te veroveren. Al met al kan het voetbalseizoen 2018-2019 dus nu al worden afgeschreven. En dat is een zware klap voor de 25-jarige Van Ginkel die mits fit juist zo’n loopwonder is, zowel defensieve als offensieve arbeid verricht en voor iemand op zijn positie zeer doelgericht is.

Geen PSV en geen Oranje voetbal

Ook de impact op het lot van Oranje moet niet worden onderschat. Een van de huidige problemen is een tekort aan zijn soort spelers en in zijn leeftijdscategorie: mid-twintigers die zowel fysiek robuust als technisch behendig zijn, die door kunnen stromen naar de absolute top, die een winnaarsmentaliteit tonen. Als huurling was hij al captain van PSV, die rol zou hij ook op zich kunnen nemen bij Nederland. Maar daar gaat dus voorlopig alweer een streep heen. Ook waren er geruchten over een transfer naar Fenerbahçe, maar de Turkse club zal die onderhandelingen inmiddels ook hebben afgebroken.

Lisandro Magallán niet naar Ajax

In de schimmige wereld van transfers moet je slagvaardig opereren. Stuur je niet een paar clubvertegenwoordigers naar iemands woonplaats toe om hem eigenhandig in het vliegtuig te douwen, en hem daar ook weer uit te trekken, dan staat er zomaar een ander klaar om een krabbel op het contract te halen. Dat is Ajax nu overkomen met Lisandro Magallán.

Al weken probeert Ajax de verdediger van Boca Juniors te vangen en telkens was er een obstakel. De Argentijnen wilden nog een vervanger regelen, Ajax zelf overwoog om niet hem maar Daley Blind na te jagen, er werd telkens weer gemorreld aan de afspraken over de transfersom. Boca bleef het hard spelen en nu heeft Ajax zelf besloten om de strijd te staken. Dat verhoogt weer de kans op een terugkeer van Blind.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top