Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Justin Kluivert weg bij Ajax om salaris?

Een verrassende wending in de saga rond Justin Kluivert: de Ajacied sluit niet uit dat hij na de zomer toch nog in Amsterdam is te bewonderen. De flankspeler ligt op ramkoers om zo snel mogelijk een zo hoog mogelijk salaris te grijpen in het buitenland. Misschien happen de Barcelona’s en Man City’s van deze wereld toch niet zo hard als hij droomde.

Programma Eredivisie

Justin Kluivert en Ajax

Inmiddels zijn de details rondom het getouwtrek rond de pas negentienjarige speler alom bekend. Hij en zijn zaakwaarnemer willen dat Ajax het salarisplafond van 1 miljoen euro per jaar negeert en hem een hoger aanbod doet.

De opmerking dat een langer verblijf mogelijk is, hangt dus samen met de bereidheid van de clubleiding om in de buidel te tasten. Dat lijkt onwaarschijnlijk: doen ze dat voor Kluivert, dan komt van de basisspelers tot en met de poetsdame iedereen op hoge poten om loonsverhoging zaniken.

Mino Raiola trekt aan de touwtjes

“Er komt een spannend moment voor mezelf aan. De beslissingen liggen allemaal bij mij, uiteindelijk moet ik het gaan doen”, zegt Kluivert, alhoewel het er toch een beetje de schijn van heeft dat Mino Raiola heftig aan de touwtjes trekt. Die heeft al een constructie bedacht waarbij het salaris keurig binnen de lijntjes blijft en de zo vurig verlangde geldinjectie wordt toegediend via een nieuw contract met bijbehorende tekenbonus.

Excelsior: Iedereen kan coach worden

Soms is het best ergerlijk dat clubs bij het benoemen van een nieuwe trainer telkens weer in dezelfde kaartenbak grabbelen. Of ze kiezen iemand die al bij dertien andere clubs de laan is uitgestuurd en waar je dus de nodige kanttekeningen bij moet plaatsen. Of ze benoemen een ex-voetballer, puur vanwege de glamour, want op inhoud, werkwijze en inzet valt zo iemand sowieso nog niet te beoordelen.

Adrie Poldervaart nieuwe trainer

Excelsior doet het anders. Daar is Adrie Poldervaart per 30 juni de hoofdtrainer. De afgelopen 25 jaar was hij in dienst als fysiotherapeut. Zo’n promotie geeft toch hoop aan voornoemde poetsdame. In het verleden was hij trainer in het amateurvoetbal en won hij zelfs de Rinus Michels Award, dit seizoen zat hij met succes in de schoolbankjes om zijn proflicentie te krijgen.

Dus het is oppassen geblazen voor de spelersgroep. Afzeggen voor een training met vage pijntjes, dat gaat bij een fysio dus echt niet lukken.

Back To Top