Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen bookmakers Klassieker Ajax - Feyenoord: somberheid troef in Rotterdam | Getty

Ajax – Feyenoord. De sfeer in Rotterdam omtrent de aanstaande Klassieker (zondag, 14:30 uur) kan alleen maar worden omschreven als ‘somber’. De landskampioen van 2017 weet ook wel dat PSV en Ajax het Eredivisie seizoen veel sterker zijn begonnen en een flink aantal meer flitsende spelers in de gelederen hebben. Maar toch, de Klassieker kent zijn eigen dynamiek.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Van Hanegem somber over Feyenoord

Natuurlijk mag clubicoon Willem van Hanegem op elk denkbaar podium zijn zegje doen over de staat van Feyenoord. De Kromme laat in zijn column in de AD weten dat hij zelfs bij de 3-0 zege op PEC Zwolle van afgelopen weekend toch het gevoel had, dat de Rotterdammers bij een tegengoal “als een kaartenhuis” in elkaar zouden storten.”

En de nul houden is gezien de aanvalskracht van Ajax een illusie. “Daar kan Feyenoord zomaar een draai om de oren krijgen”, zo vreest hij. “En Feyenoord hoeft echt niet te denken dat het een voordeel is dat Ajax eerst nog een wedstrijd in de Champions League speelt.”

Rotterdam heeft geen zin in Klassieker

Hugo Borst, die zijn hart al heeft verpand aan Feyenoords broertje Sparta, is ook niet positief gestemd. “In Rotterdam heeft echt niemand zin in die wedstrijd in de Arena”, zo voelt hij aan. “De vraag is niet of Feyenoord de Klassieker Ajax – Feyenoord verliest, maar met hoeveel”.

Gelooft dan werkelijk niemand meer in de kansen of wederopstanding van de volksclub? “Iemand die de hele dag zit te blowen zou stellig kunnen zeggen dat Feyenoord wint”, zo besluit Borst droogjes.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslag Ajax – Feyenoord voorspellen

Middenvelder Jordy Clasie kan natuurlijk niet meegaan in deze pessimistische bespiegelingen. Hij wil nog wel toegeven dat Ajax “op dit moment een stuk beter voetbalt dan wij”. Maar daar verbindt hij geen conclusies aan. “Het is een wedstrijd op zich en voor velen de wedstrijd van het jaar. We weten wat ons te doen staat”, zo houdt hij de moed erin.

Wedden op Eredivisie? Ajax won vijf van de vorige zes thuisduels tegen Feyenoord. In vijf van die partijen scoorden de Amsterdammers minstens tweemaal. Voor zondag is Ajax de favoriet op 1.45, gelijkspel noteert bij bookmaker Mr Green 5.30 en winst Feyenoord 6.30. Inzetten op minstens 4 goals (ongeacht voor wie) levert je 2.15 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top