Ga naar hoofdinhoud
Klassieker Ajax - Feyenoord Nicolas Kühn transfer voorspellingen bookmakers Getty

De Klassieker Ajax tegen Feyenoord staat voor de deur. Zondag om 14:30 uur barst de beladen strijd los in Amsterdam. Het lijkt de laatste kans voor landskampioen Feyenoord om nog te mogen hopen op een inhaalrace richting PSV en Ajax. Momenteel hebben de Rotterdammers negen punten minder dan Ajax en veertien minder dan PSV, zij het met ook één wedstrijd minder gespeeld.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

In het weekend speelde Feyenoord een oefenwedstrijd tegen Luzern. Het resultaat was met 1-2 bevredigend, al gaat het in zulke partijen natuurlijk vooral om het versterken van de automatismen, het verbeteren van de wedstrijdfitheid en het speuren naar de ideale formatie. Op basis van de trainingsperiode in het Spaanse Malacia lijkt het er op dat Sam Larsson een basisplek krijgt en daarmee Jean-Paul Boëtius verdringt, terwijl Jens Toornstra de voorkeur geniet boven Sofyan Amrabat.

Ajax – Feyenoord Eredivisie

Maar het Legioen kan het eerlijk gezegd van tien van de elf basisplekken niet zo veel schelen welke namen er opduiken. Zij willen vooral dat die ene naam in de opstelling prijkt die al maandenlang boven De Kuip zweeft: Robin van Persie. Het schijnt dat de ex-Feyenoorder en topscorer aller tijden van Oranje nu toch echt op het punt staat om weer neer te strijken in Rotterdam.

Hij vertrok 13,5 jaar geleden naar Arsenal, werd daar landskampioen van Engeland en deed dat daarna ook nog dunnetjes over bij Manchester United. Hij mag gratis de deur uit bij Fenerbahce.

Ajax haalt Nicolas Kühn

Ook Ajax heeft in de laatste dagen van de winterstop zijn selectie versterkt. Althans, dat moeten de Ajax fans maar hopen, want weinig van hen zullen iets van Nicolas Kühn weten. De achttienjarige, vrij korte (1,66 m) aanvaller wordt voor circa 2 miljoen euro gekocht van RB Leipzig. De Duitser had een aflopend contract en in dat licht bezien is dat nog een best pittige transfersom.

En ook de trainer is nieuw bij de Amsterdammers. Erik ten Hag beleeft een zware vuurdoop, al kan hij in de Klassieker met een goed resultaat ook gelijk bakken krediet opbouwen bij de supporters. Hij is niet van plan om direct alles overhoop te gooien qua basisplaatsen. “Ik kan niet iedereen een kans geven in wedstrijdverband”, zo verklaart hij. “Mijn vertrekpunt is de situatie eind 2017.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Klassieker

Wedden op de Eredivisie? Ajax is de favoriet op 1.61, gelijkspel noteert 4.10 en winst Feyenoord levert je 5.00 per ingezette euro op. Ten Hag zal niet zoveel risico’s willen nemen en Feyenoord kan een nederlaag echt niet hebben, dus een wat voorzichtige match met weinig goals ligt in het verschiet. We tippen minder dan 3 goals op 2.40.

Back To Top