Ga naar hoofdinhoud
Programma Kampioen Feyenoord Eredivisie voorspellingen Getty

Het leek tot een maand of twee geleden een bespottelijke vraag, maar nu moet hij toch echt worden gesteld: redt Gio van Bronckhorst het tot Kerstmis als trainer van Feyenoord? De Rotterdamse ploeg sukkelt maar door van domper naar puntverlies. Titelprolongatie is begin november al een onhaalbaar doel.

Toegegeven, de misère bij Feyenoord valt toevallig samen met een ongekende opleving van PSV. Na elf duels heeft de club uit Eindhoven al dertig punten, acht meer dan Ajax en twaalf meer dan Feyenoord. Dat is in deze fase van de competitie een evenaring van de grootste marge op de nummer twee ooit (gemeten vanaf 1995, toen het driepuntensysteem werd ingevoerd).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Kampioen Feyenoord schim van zichzelf

Met een beetje meer geluk had Feyenoord niet alleen iets meer punten gepakt dan achttien, maar had de koploper er minder dan dertig, zodat de marge kleiner uitviel. Maar het is zoals het is en bij Feyenoord is er simpelweg veel mis.

Welke Feyenoorder komt ook maar een beetje in de buurt van zijn niveau van het kampioensseizoen? Nicolai Jorgensen werd de topschutter, maar nu rolt de Deen de ene na de andere blessure in. Maandag bleek dat de topschutter zijn pols heeft gebroken. Hij zal vermoedelijk niet meedoen in de komende interlands van Denemarken, of hij daarna in de Eredivisie kan acteren is onhelder.

Eljero Elia was vorig seizoen de onberekenbare buitenspeler die in een flits de bal tientallen meters naar voren kon trekken. Hij is verkocht. Eric Botteghin is achterin nog wel een betrouwbare kracht, maar hij miste ruim de helft van de competitieminuten. Tonny Vilhena is teruggevallen en leunt nu meer op fysieke kracht dan op finesse.
Captain Karim El Ahmadi, uitgeroepen tot beste eredivisiespeler, moet op zijn 32e vrezen dat het beste nu achter hem ligt. Jens Toornstra klopte op de deur van Oranje, maar door zijn anonieme bijdragen is die deur weer stevig in het slot gegooid.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Giovanni van Bronckhorst: weinig vertrouwen

Gio van Bronckhorst is vaak de kalmte zelve. Je betrapt hem niet snel op expliciete kritiek. Maar afgelopen weekend, na de 2-2 tegen ADO Den Haag, kon hij het niet meer opkroppen. “De laatste weken krijgen we steeds goals tegen door fouten. De helft staat te slapen.”
En of Feyenoord nou voor of achter staat, volgens Gio kampt de ploeg telkens met een broos vertrouwen: “Je ziet dat er te weinig vertrouwen is als je tegen een goal aanloopt. We zaten echt goed in de wedstrijd, maar we kunnen de laatste weken gewoon duels niet in het slot gooien.”

Wil je gokje op de Eredivisie wagen? Na de interlandperiode speelt Feyenoord (op 18 november) thuis tegen VVV. Een must win match. Feyenoord staat bij bookmaker Mr Green op 1.27, gelijkspel op 5.30 en winst van VVV op 10.00.

Back To Top