Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Pröpper verlaat PSV, Liverpool kijkt naar Ziyech Getty

Goed nieuws over twee PSV-spelers met puntjes in hun namen: Jürgen Locadia en Davy Pröpper. De spits is op zijn weg terug na blessureleed en hoopt komend weekend tijdens Feyenoord – PSV minstens op de bank te zitten. En de middenvelder lijkt niet aan Zenit te worden verkocht.

Voor de aanstaande kraker tegen de koploper hebben de Eindhovenaren al hun mankrachten nodig. Een deel van ‘s lands critici menen immers dat Feyenoord een smallere selectie heeft dan Ajax en PSV, dus dat zal de nummer drie van de Eredivisie dan kunnen bewijzen. En moeten, anders lijkt het huidige gat van acht punten op de Rotterdammers niet meer in te lopen.

Jürgen Locadia en Davy Pröpper

Locadia kampte vijf maanden met een lies- en knieblessure. Inmiddels heeft hij weer minuten kunnen maken in Jong PSV. De man die vorig seizoen goed was voor acht goals en tien assists in de Eredivisie, popelt om weer te voetballen. “Ik ben niet gemakkelijk geweest voor de medische staf. Het was zwaar en ik haat het om alleen maar duurlopen te doen”, aldus Locadia.
 

Tijdens de winterstop leek het er lange tijd op, dat Pröpper zou worden gekocht door het Russische Zenit. Russische media meldden zelfs dat er al een akkoord was. Marcel Brands, technisch manager bij PSV, ontkent de deal, maar erkent dat er een bos is uitgebracht. PSV vond het bod echter te laag, zeker gezien de timing middenin het seizoen. Kortom: komende zomer lijkt de deal wel weer gestalte te kunnen vinden. Kanttekening: de Russische transfermarkt sluit pas op 24 februari.

Virtuele camera bij Feyenoord tegen PSV

Televisiezender FOX draagt zorg voor de registratie en uitzending van Feyenoord versus PSV. Een nieuwigheidje maakt komend weekend zijn debuut: de virtuele camera. De beelden zijn gedurende de hele wedstrijd te zien op een apart kanaal, dat alleen betalende abonnees kunnen ontvangen. Maar op het open kanaal zullen er ook beelden zichtbaar zijn in de analyse van de match.

Het woord virtueel geeft al aan dat het geanimeerde beelden betreft. Dat maakt het mogelijk om de wedstrijd te beleven vanuit elke mogelijke positie op het veld. Of, zoals FOX stelt in een persbericht: “De beelden op zich zijn weliswaar virtueel, maar de situaties op het veld zijn echt.”

Voorspellingen Eredivisie

Feyenoord is bij de goksites nipt favoriet. Winst noteert 2.40 en winst van PSV staat op 2.85. Gelijkspel levert je 3.40 per ingezette euro op. Lees ook: wedden op voetbal.

Back To Top