Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie FC Groningen - VVV-Venlo: weinig goals te verwachten

In de winterstop is de ploeg die bovenaan staat de zogeheten winterkampioen. Zo bekeken kunnen we Nicolai Jorgensen weldra uitroepen tot wintertopscorer. De Feyenoorder staat nu op twaalf goals en dat zijn er drie meer dan achtervolgers Enes Unal en Sebastien Haller.

Zeker als we het klassementje met doelpuntenmakers verbreden en ook de assists meenemen, staat de Deen onbedreigd bovenaan. Hij gaf namelijk ook nog zes voorzetten waaruit een goal ontstond, zodat zijn totale score achttien is. Unals totale score is elf, Haller staat op twaalf, Davy Klaassen op twaalf en Kasper Dolberg op tien.

Nicolai Jorgensen topscorer Eredivisie

Jorgensen is het type Scandinaviër zoals we het hier graag zien: bescheiden, werklustig en een echte teamspeler. “Ik word honderd procent zeker liever landskampioen met Feyenoord dan zelf topscorer van de Eredivisie”, zegt hij. “Ik zit zelfs nog liever op de bank en dat we winnen dan dat ik speel en verlies.”

Ook bij de bookmakers is Jorgensen veruit favoriet voor de titel. Of Feyenoord kampioen wordt zal een verhitte strijd met Ajax worden.

Guardado is klaar voor Ajax – PSV

Landskampioen PSV snakt nu Luuk de Jong droog is gevallen, naar een productieve man als Jorgensen. Maar met de aanstaande clash tegen Ajax op de rol, is er wel ander positief nieuws. De Mexicaanse middenvelder Andres Guardado lijkt fysiek klaar voor een terugkeer in het veld. Een hamstringblessure, opgelopen tijdens internationale verplichtingen voor zijn land, hield hem langs de kant.

Guardado ging terug naar Mexico om van de kwetsuur te herstellen. De fysio van de Mexicaanse voetbalbond nam hem onder handen. Afgelopen weekend keerde hij terug in Eindhoven, wat supporters de hoop geeft dat hij ook de laatste wedstrijd van het kalenderjaar actief mee zal maken.

Trainer Phillip Cocu tempert de hoop een beetje: “Het zal een race tegen de klok worden”. Maar ook hij zal hebben gemerkt dat een PSV met (een fitte) Guardado en zonder, twee verschillende elftallen zijn.

Weinig goals in de Eredivisie

De Eredivisie is normaliter een van de meer doelpuntrijke Europese competities. Tot nu toe dit seizoen is het gemiddelde aantal goals per match 2.72. Afgelopen weekend leek iedereen echter solidair met Luuk de Jong door het net maar niet te kunnen vinden. In de zestiende speelronde vielen er slechts zeventien goals. Dat was de gedeeld achtste minst productieve ronde sinds Opta de statistieken bijhoudt.

Voorspellingen Eredivisie

Zondag is Ajax – PSV de laatste wedstrijd voor de Eredivisie winterstop. Ajax is bij 888Sport favoriet met een quotering van 2.07. Winst van PSV noteert 3.55. Een mooie weddenschap is de ‘beide teams scoren’ @1.77. Een 1-1 gelijkspel levert 7.00 per ingezette euro op en en een uitslag van 1-0 staat op 7.50. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top