Ga naar hoofdinhoud
AZ - Ajax: weinig goals in Eredivisie topper verwacht

AZ en trainer John van den Brom zijn overeen gekomen om aan het eind van het seizoen afscheid van elkaar te nemen. Het contract van de oefenmeester loopt af. En gezien de matige prestaties van de Alkmaarders in de Eredivisie dit seizoen lag een verlenging niet voor de hand.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

AZ stelt teleur dit seizoen

De zesde plek in de stand van de eredivisie, dat is waar AZ het na vijftien speelronden mee moet doen. We zitten dus bijna op de helft van de competitie en nu al bedraagt de achterstand op koploper PSV twintig punten. Twintig! Vorig jaar werd AZ derde met twaalf punten minder dan winnaar PSV. En terwijl AZ in de vorige jaargangen van de Nederlandse competitie goed was voor aardig wat goals, valt de productie met nu 27 stuks tamelijk tegen. Fortuna heeft er evenveel gemaakt.

Prima prestaties John van den Brom

John van den Brom is bezig met aan zijn vijfde jaar bij AZ en is daarmee de langstzittende trainer in de Eredivisie. Sterker nog, hij is de langstzittende trainer van AZ ooit. De rek is er simpelweg wat uit en hij heeft in zijn ambtsperiode genoeg bereikt om met opgeheven hoofd uit Alkmaar te vertrekken. Zo bereikte AZ driemaal Europees voetbal en stond de club tweemaal in de finale van de KNVB Beker. Plus, hij schroomde niet om jeugdspelers in te passen, iets waar het hele Nederlandse voetbal baat bij heeft.

Arne Slot nieuwe trainer AZ

Nu lijkt hij de voornaamste kandidaat om Dick Advocaat op te volgen bij FC Utrecht. De Kleine Generaal is als interimmer ingestapt na het ontslag van Jean-Paul de Jong en hij wil er niet nog een jaar aan vast plakken (al kan Advocaat daar natuurlijk ook zomaar op terugkomen). Van den Brom wordt op zijn beurt bij AZ opgevolgd door zijn huidige assistent, Arne Slot.

Verkoop Jahanbakhsh en Weghorst funest

De aankondiging zorgt ook voor rust in de tent. Nu zal Van den Brom bij tegenvallende resultaten niet van die lastige vragen over de eventuele crisissfeer hoeven te beantwoorden, laat staan vragen over zijn eigen positie. Sowieso is er van crisis geen sprake, aldus Van den Brom, zolang zijn mannen maar kansen blijven creëren.

AZ komt tot 6,3 zuivere doelpogingen per speelronde, de vierde beste score. Waarom die er niet ingaan? Omdat Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst in de zomer werden verkocht.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen AZ – Excelsior

Wedden op Eredivisie. AZ speelt dit weekend thuis tegen Excelsior en staat op 1.23 voor de winst. Verwacht je dat John van den Brom zijn jongens niet meer op de rails krijgt, pak dan bij de bookmakers de 6.30 op een gelijkspel of 11.00 op winst van Excelsior.

Back To Top