Ga naar hoofdinhoud

Eredivisie nieuws. De Eredivisie is afgelopen, de voorbereidingen voor het Programma Eredivisie 2015-2016 zijn in volle hevigheid begonnen. Johan Cruijff is hoogstpersoonlijk naar Ajax gegaan om daar de ruziemakers in het gareel krijgen, terwijl PSV zoekt naar een nieuwe assistent-trainer naast hoofdtrainer Philip Cocu.

Scheuren bij Ajax

Vier seizoenen was het vrij stil op de hoofdburelen van Ajax. Nu de Amsterdammers de landstitel in moesten leveren aan PSV, verschijnen er scheurtjes rondom de Amsterdam Arena en het opleidingscomplex De Toekomst. Johan Cruijff kwam bij hoge uitzondering langs om de gemoederen te bedaren.

Johan Cruijff bij Ajax Programma eredivisie nieuws gettyDe strijd komt neer op het dilemma tussen gearriveerde, wat oudere spelers kopen, of jeugd uit de eigen opleiding in Ajax inpassen. “Ik heb de afgelopen dagen de nodige gesprekken binnen Ajax gevoerd. Ik ben er nu redelijk uit wat er moet gebeuren”, verklaart Cruijff. Dat breng ik niet naar buiten, omdat dit via de officiële kanalen moet lopen.

Daarnaast vindt JC het maar niets dat trainer Frank de Boer vaker wil gaan spelen met een nummer tien, een schaduwspits. “Als je met een tien speelt deel je het elftal door tweeën, dat is nooit de bedoeling”, waarschuwt de Ajaxlegende.

PSV verliest assistent Ernest Faber

Ernest faber weg bij PSV Programma eredivisie nieuws gettyErnest Faber heeft besloten dat hij nu wel lang genoeg assistent van Philip Cocu is geweest en dat hij op eigen benen kan staan. Hij gaat elders op zoek naar een positie als hoofdtrainer. Zijn positie lijkt worden gaan ingevuld door Ruud Brood. Hij maakte NEC zeer overtuigend kampioen van de Jupiler League en heeft net een contractverlenging gekregen.

In het contract staat echter ook een clausule opgenomen die bepaalt dat Brood weg mag als bepaalde clubs een bod uitbrengen. PSV lijkt van die clausule gebruik te gaan maken. Woensdag komt NEC met een persverklaring over de kwestie.

Feyenoord in zwaar water

Hoe moet het verder met de Rotterdammers? Komend seizoen komt Feyenoord niet uit in Europa, terwijl de selectie er in de afgelopen jaren niet echt op vooruit is gegaan. Jordy Clasie dreigt nu ook de deur uit te stappen.

Clubicoon Willem van Hanegem kan het allemaal niet meer aanzien. Hij vindt dat Fred Rutten niet als enige als zondebok aangewezen mag worden. “Ik vind dat Rutten ook een heleboel dingen niet goed heeft gedaan. Maar er zitten bij Feyenoord toch ook commissarissen, directeuren en assistent-trainers die hadden kunnen ingrijpen?” En over de spelers zegt hij: “Wilkshire, Kazim, Manu, Achahbar hebben, wat ik heb gelezen, allemaal bijgetekend. Met die gasten kom je geen stap verder.”

Kazim-Richards belooft beterschap. “Na de zomer kom ik terug om te vlammen, al zal ik me natuurlijk wel eerst in de basis moeten spelen. Maar dit seizoen heb je slechts een glimp van de echte Kazim gezien.”

Back To Top