Ga naar hoofdinhoud
Oussama Tannane van Vitesse betuigt spijt | Rood voor mafkees

Oei. Jerry St. Juste moet boeten en bloeden voor de rode kaart die hij afgelopen weekend ontving in De Klassieker van Ajax tegen Feyenoord (3-0). De verdediger werd al na enkele minuten van het veld gestuurd en vanaf toen ging het rap bergafwaarts met de Rotterdammers.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Schorsing Jerry St. Juste: 3 wedstrijden

Maandag legde de KNVB hem een schikkingsvoorstel voor van drie duels schorsing. Nu St. Juste in de hoek zit waar de klappen vallen leek het hem en het team rondom hem wijs om dat maar zonder gemor te accepteren. Dat is nou eenmaal een van de gevolgen als je de snelste rode kaart ooit in de geschiedenis van de Klassieker pakt. Kortom, hij mist de duels van Feyenoord tegen ADO in de beker op donderdag en vervolgens in de competitie VVV-Venlo (thuis) en Heracles Almelo (uit).

Recordboete van Feyenoord

Daar komt dus nog een boete van de club bovenop. Feyenoord wil niet zeggen hoe diep de greep is die in de portemonnee van de 22-jarige speler wordt gedaan. Wel wordt het omschreven als ‘een recordboete’. De enige die nu blij is met zijn rotschop aan Ajacied Nicolas Tagliafico is het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam, want daar wordt de boete aan geschonken.

AZ: John van den Brom vangt de klappen op

Ook bij AZ gaat het niet helemaal zoals de club het wenst. Trainer John van den Brom wordt na drie competitienederlagen op rij stevig aan de tand gevoeld door de voetbalvolgers van de media. Hij begrijpt wel dat hem om een verklaring wordt gevraagd nu AZ vooralsnog niet voldoet aan de doelstellingen van de Noord-Hollanders.

“We moeten het met elkaar oplossen. We moeten niet naar elkaar wijzen”, zo verklaart hij. Hij is tevreden over de arbeid die wordt geleverd op de trainingen en is niet van plan om de boel radicaal om te gooien. “Dan denken de spelers ook: die trainer weet het echt niet meer, wat gaat hij nu doen”, zo redeneert hij.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

AZ – VVV Venlo KNVB Beker

Woensdagavond kan AZ proberen een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Thuis wordt VVV ontvangen. “We hebben het publiek vorig jaar verwend en dat willen ze elke week zien, maar dat is er op dit moment even niet bij”, zo waarschuwt hij alvast.

Behalve wedden op Eredivisie kun je uiteraard bij de bookmakers ook volop op de bekerwedstrijden inzetten. AZ is met een quotering van 1.36 dik favoriet in de wedstrijd tegen de Limburgers. Verwacht je 3 goals of meer? Zet dan in op de ‘over 2.5 goals’ weddenschap en pak 1.63 x je inleg bij een goede voorspelling.

Eredivisie Nieuws

Back To Top