Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - Roda JC degradatie Eredivisie Getty

Keepers zijn normaliter niet de lefgozertjes van een voetbalteam. Jeroen Zoet van PSV zegt echter zonder blikken of blozen dat hij nog best gelooft in het verlengen van het landskampioenschap. Terwijl PSV toch zes punten in de Eredivisie achterstaat op zowel Ajax als Feyenoord.

Waar staat PSV na winterstop?

Op twee vlakken heeft PSV al behoorlijke teleurstellingen moeten verwerken. In de KNVB Beker ging het snel mis tegen Roda JC. En in de Champions League eindigde de ploeg troosteloos onderaan in zijn groep, met een puntje als schamele oogst.

Op 18 december staat er met het oog op de competitie een belangrijke match op de agenda. Dan is het namelijk tijd voor de topper tegen Ajax. Begrijpelijkerwijs wil Zoet eerst maar zien waar PSV staat in de winterstop. En verloor Feyenoord vorig seizoen na de winterstop niet zeven keer op rij? “Het seizoen is zeker nog niet mislukt”, zegt hij strijdlustig.

Burgemeester roert zich in ADO-soap

Heel ambtelijk, politiek en sportief Den Haag bemoeit zich inmiddels met de soap bij ADO Den Haag. Het conflict tussen eigenaar United Vansen (Hui Wang) en de directie lijkt uit te draaien op een juridisch steekspel. Burgemeester Joziaf van Aartsen doet nu ook een duit in het zakje.

Genoeg Hagenaar met beetje geld?

De burgervader vindt dat in afwachting van de rechtszaak alvast plannen gemaakt moeten worden voor na de uitspraak. Mocht het mogelijk zijn om de club weer over te nemen van Wang, dan moet er zo snel mogelijk kapitaal worden verzameld. “Zijn er genoeg Hagenaars met een beetje geld die zeggen: Die club gaat ons aan het hart, we willen absoluut proberen die positie van Wang over te nemen?”, vraagt Van Aartsen zich af.

Wellicht heeft John van Zweden al lang een plannetje klaarliggen. De ondernemer, die mede-eigenaar was van de Engelse club Swansea, wil bij coryfeeën als Dick Advocaat, Martin Jol en Rob Jansen hoe ver ze willen gaan om ADO te redden.

Mismanagement Wang

Op 15 december buigt de ondernemingskamer te Amsterdam zich over de klacht van ADO Den Haag over mismanagement en het niet nakomen van financiële verplichtingen door Wang. Andersom is Wang momenteel bezig met het vervangen van de directeuren en raad van commissarissen bij ADO.

Voorspellingen PSV en ADO

Weet ADO er tegen NEC een gelijkspel uit te persen? Je krijgt een quotering van 3.50 bij bookmaker 888Sport. PSV zal dit weekend gaan winnen van Go Ahead. Een 2-0 uitslag staat op een mooie 8.50. Lees ook: wedden op eredivisie.

Back To Top