Ga naar hoofdinhoud
Huub Stevens: Eredivisieclubs moeten harder trainen

Huub Stevens weet waar het aan ligt dat eredivisieclubs en Oranje steeds sneller en verder wegzakken in het internationale voetbal. De trainer concludeert dat in Nederland simpelweg niet hard genoeg wordt getraind.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

De oefenmeester, die een groot deel van zijn loopbaan doorbracht in Duitsland, begint zijn betoog met de dooddoener dat “Nederlands niets te zoeken heeft op het WK”. Dat klopt, want Oranje gaat zich niet kwalificeren. Ook haalt hij even zijn gelijk met de opmerking: “Voor de kwalificatie heb ik al gezegd dat het heel moeilijk zou worden om ons te plaatsen voor het WK”. Alsof dat zo’n moedig statement was na te zijn ingedeeld bij grootmacht Frankrijk, vorig jaar nog tweede op het EK.

“We hebben toch een achterstand in te halen? Dan moet je keihard werken.”

Dan komt de kern van zijn boodschap: “We trainen niet agressief genoeg en er is te weinig weerstand tijdens de trainingen.” En wat er op het oefenveld niet wordt ingestopt, dat kan er tijdens wedstrijden ook niet uitkomen. “Lees al die interviews met eredivisiespelers die naar het buitenland zijn vertrokken maar eens na”, vervolgt Stevens. “Elke keer hebben ze het over de toegenomen trainingsintensiteit.” Kortom, er is werk aan de winkel: “We hebben toch een achterstand in te halen? Nou, dan moet je ook keihard werken.”

Sofyan Amrabat wimpelt Oranje af

Voorheen zou een Nederlandse voetballer met Marokkaanse roots puur op sportieve gronden kiezen voor Oranje. Tegenwoordig is het toch ook interessant om uit te komen voor de Leeuwen van de Atlas, dat eerder dit jaar nog de kwartfinale van de Africa Cup bereikte. Nadat vorig jaar Hakim Ziyech (Twente, Ajax) al de keus maakte voor het land van zijn ouders, staat nu Sofyan Amrabat op het punt dat te doen.

Alhoewel Amrabat geboren is in Blarcium en vanaf de jeugd uitkomt voor Nederlandse clubs ging hij in 2013 al in op een uitnodiging van Marokko onder de 17 jaar. Nu hij onder contract staat bij Feyenoord wordt de kans groter dat hij ook voor het reguliere Marokkaanse elftal wordt opgeroepen. Zijn broer Nordin stelde afgelopen weekend dat Sofyan klaar is om definitief voor Marokko te kiezen, na al in oefenwedstrijden te hebben gespeeld (waarna een speler nog eventueel kan switchen).

Wedden op eredivisie

Stevens is momenteel adviseur bij Roda JC, dat vrijdag thuis tegen NAC speelt. Winst van de Limburgers noteert @2.55 bij bookmaker MrGreen, gelijkspel @3.35 en winst van NAC @2.65.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Back To Top