Ga naar hoofdinhoud
Voetbal: Hoe deden deze Eredivisie spelers het bij Oranje? Getty

Nederland versloeg Duitsland zaterdagavond in Amsterdam met 3-0, waardoor het er plots weer hoopvol uitziet voor Oranje in de Nations League. In totaal kwamen er vijf spelers in actie die we wekelijks in de Eredivisie op de Nederlandse velden zien. Hoe brachten zij het er vanaf tegen de wereldkampioen voetbal van 2014?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Debuut Denzel Dumfries bij Oranje

Laten we beginnen met twee debutanten: Denzel Dumfries en Steven Bergwijn, beide van PSV. Dumfries behoorde niet eens tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, maar kwam er toch nog bij nadat Kenny Tete, Daryl Janmaat en Timothy Fosu-Mensah zich afmeldden.

PSV’er lijkt een blijvertje

De 22-jarige verdediger greep zijn kans en liet zijn enorme loopvermogen en aanvallende lef zien. Niemand bij Oranje leverde meer crosspasses dan hij (drie) en met vier tackles voert hij ook dat lijstje aan. “Ik voelde vooraf wel wat spanning, maar ik dacht: ik ben nu toch hier, ik moet het gewoon doen”, zo zei hij na afloop laconiek. Dumfries lijkt een blijvertje, ook gezien zijn momenteel onbetwiste status bij PSV.

Steven Bergwijn verrijkt Nederlands elftal

Dat Steven Bergwijn rijp was voor een debuut in het Nederlands Elftal zal ook niemand betwisten. De buitenspeler stond 67 minuten op het veld en kwam daarin tot drie dribbels, het hoogste aantal van iedereen. Het was niet een heel memorabel debuut, maar Duitsland is ondanks de huidige zwaktes ook geen tegenstander waartegen je als een mes door boter kan slalommen. Blijft hij bij PSV doen wat hij dit seizoen laat zien, dan kan Koeman ook niet meer om hem heen.

De spelers van Ajax

Daley Blind, de meest ervaren man in de huidige selectie van Oranje, kan tevreden terugblikken op zijn optreden. De Ajacied gaf een assist, pakte zijn momenten mee qua balheroveringen, blokkades, sleutelpasses en lange ballen.

Hij eindige de wedstrijd als middenvelder, maar sowieso is hij geen pure verdediger, en zeker voor een linksback is hij nu hij de 30 nadert niet snel genoeg. Het risico bestaat voor hem dat hij niet genoeg een specialist op een bepaalde positie is en verdrongen gaat worden.

Andere positie Frenkie de Jong?

Frenkie de Jong moet na een korte blessureperiode nog in zijn ritme komen en liet in zijn 76 minuten niet hele bijzondere dingen zien. Ondanks zijn wissel gaf hij, samen met Matthijs de Ligt, de meeste passes. Het is de vraag of zijn positie als spelverdediger vlak voor de verdediging hem het meest ligt. Het is denkbaar dat hij in de (nabije) toekomst opschuift naar voren.

Matthijs de Ligt kon beter

De Ligt, ook van Ajax, wisselt tot nu toe in Oranje sterke en zwakke matches af. Deze viel toch helaas in de tweede categorie: maar drie van zijn elf lange ballen waren accuraat en de totale passnauwkeurigheid van driekwart moet echt omhoog. Een foutje in de 19e minuut leverde een doelpoging op voor Duitsland. Wel waren er zeven nuttige bloks.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie wedstrijd PSV voorspellen

Wedden op Eredivisie? Al met al lieten de twee PSV-debutanten meer zien dan de drie Ajacieden. PSV speelt komend weekend in de competitie tegen FC Emmen en staat voor winst op een schamele 1.09. We tippen minstens vier Brabantse goals. Inzetten op ‘Over 3,5 goals’ levert je 2.12 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top