Ga naar hoofdinhoud
Weinig risico op corona bij voetbal in de buitenlucht

Zondag om 14:30 uur speelt Heracles – VVV in de veertiende speelronde van de Eredivisie. Al is het voor de Limburgse gasten pas de dertiende match, want het gestaakte duel tegen Feyenoord moet nog worden ingehaald. De winnaar van deze wedstrijd zou na het weekeinde op plek vier kunnen staan.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles en VVV de nieuwe subtoppers

Wie had dat gedacht, Heracles of VVV na veertig procent van de competitie op die positie? Nu gekende subtoppers als AZ en sc Heerenveen de bal laten liggen, en PEC Zwolle na een jarenlange opmars plots diep wegzakt, is er achter de traditionele grote drie ruimte voor nieuwe namen. Heracles is iets actiever aan de bal dan het puur reactieve VVV, dat weinig interesse heeft in balbezit en zich totaal heeft gecommitteerd aan countervoetbal.

Lange ballen, korte ballen en balbezit

Maar laten we Heracles Almelo niet portretteren als een stel heldhaftige avonturiers. Een van de cijfertjes waarmee je de intenties van een ploeg kan aflezen is het aantal lange ballen, korte ballen en balbezit. VVV probeert per match 74 lange ballen te verzenden, de op drie na hoogste score. Heracles 66 keer, goed voor de middenmoot in deze tabel.

Het nadeel van zulke zwiepers is dat ze vaak niet op de gewenste plek aankomen. VVV Venlo heeft een passnauwkeurigheid van 70 procent, Heracles van 75 – alletwee matige percentages (zeventiende en vijftiende).

Weinig korte passes

Daaraan gekoppeld versturen deze teams relatief weinig korte passes. VVV is in dat opzicht wel heel extreem, maar tot nu toe werkt het goed genoeg. Toch voorspellen we dat VVV Venlo deze rangschikking niet gaat volhouden. Als je zo vaak balverlies lijdt moeten er vele ‘vuile’ meters worden gemaakt en de selectie is niet breed genoeg om de aanstaande blessuregevallen en oververmoeidheid op te vangen. Al zes spelers hebben meer dan 1.000 minuten gespeeld, bij Heracles zijn dat er vier.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Heracles – VVV Venlo voorspellingen

Heracles Almelo won de helft van de vorige zes onderlinge wedstrijden en verloor er twee (doelsaldo 15-7). Thuis wonnen de Tukkers er drie en werden driemaal de punten gedeeld (14-3). In tien van de laatste dertien speelronden van Heracles vielen er minstens drie goals.

Wil je wedden op Eredivisie? Gokken op een zege van Heracles levert je 1.93 x je inleg op, gelijkspel noteert 3.55 en inzetten op winst VVV 3.80. We tippen minstens twee goals van Heracles voor 1.82 x je inzet bij bookmaker Mr Green.

Back To Top