Ga naar hoofdinhoud
Heracles Almelo - sc Heerenveen: zwakke reeks halt toeroepen

Heracles Almelo – VVV Venlo. Zaterdag 28 oktober om 18:30 uur barst Heracles tegen VVV los in Almelo. Heracles staat veertiende met uit negen speelronden negen punten, VVV staat verrassend genoeg hoger op plek tien met drie punten meer. Kortom, de gastheren kunnen wel dit weekend over de gasten heen wippen op de ranglijst.

Beide clubs hebben geen beste periode achter de rug. Kijken we naar de resultaten uit de laatste zes speelronden, een gangbare maat om de vorm te bepalen, dan zien we dat VVV slechts zes punten behaalde en Heracles het nog slechter deed met drie. Dat is een gemiddelde van een half puntje per match en daarmee sukkelt een team linea recta de degragadatiezone in. Heracles begon toch met hele andere ambities aan dit seizoen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Heracles Almelo – VVV Venlo Eredivisie

Het is geen zekerheidje dat de Overijsselse en Limburgse club elkaar jaarlijks treffen. In de afgelopen jaren speelden ze niet telkens in dezelfde competitie. De laatste zes confrontaties lopen terug tot augustus 2010. Beide teams wonnen overigens twee van die zes matches. Thuis was Heracles de Venlose club wel de baas met drie zeges en drie gelijke spelen (doelsaldo 13-3).

Aan de vooravond van de Eredivisie presenteerde VVV Venlo zich verbaal als “knokploegje”. Die woorden worden op een positieve manier waargemaakt. Mouwen opstropen, voor elke centimeter strijd leveren en als team opereren, dat is het simpele maar eeuwig effectieve recept van de promovendus.

Anders zal het ook niet gaan, daarvoor ontbreekt het aan individuele supertalenten. Hoogstens verdediger Roel Jansen zou om zich heen kunnen kijken of er niet hogerop een contract voor hem klaar ligt. En middenvelder Clint Leemans doet het met vijf goals uit negen duels ook aardig.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Doelpunten en winst

De stijl van spelen van VVV blijkt ook uit de lage scores qua balbezit (44 procent), zuiverheid van de passing (69 procent) en de hoeveel passes er gemiddeld ononderbroken achter elkaar worden gegeven (3,4). Heracles doet het op al deze onderdelen beter en dat voedt de hogere score wat betreft doelpogingen. Ze zullen er bij de Tukkers alleen wat vaker in moeten gaan.

Heracles mist Brahim Darri, VVV heeft dit weekend niks aan Tristan Dekker, Jonathan Opoku en Etienne Amenyido. Voor het wedden op Eredivisie: Heracles staat voor winst op 2.35, gelijkspel noteert 3.60 en winst VVV 2.75. Duels van Heracles zijn vaak doelpuntijk: in 21 van de vorige 24 competitieduels vielen er minstens drie treffers. Minstens drie goals staat op 1.68 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top