Ga naar hoofdinhoud
Heracles Almelo – FC Groningen programma Eredivisie voorspellingen winnaar Getty

Heracles Almelo – FC Groningen, Eredivisie. Groningen is niet een club die zomaar een trainer op straat zet na een slechte periode. Maar Ernest Faber zal wel de druk voelen om te presteren.

Het is even moeilijk als je Ernest Faber heet. De laatste vier wedstrijden pakte zijn ploeg slechts één puntje, waardoor het nu op een schamele veertiende plek staat. Zelfs Willem II en Sparta wonnen van Faber en co in de Eredivisie, de ploegen die op doelsaldo nog onder FC Groningen staan. De uitschakeling in de KNVB Beker door Roda JC kwam de trainer ook niet zo lekker uit.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie Heracles Almelo – FC Groningen

En dan wordt hij ook nog eens geconfronteerd met twee opstandige spelers, om het mild te zeggen. Mimoun Mahi en Oussama Idrissi hebben na de nederlaag tegen Willem II op 20 oktober ‘de fatsoens- en gedragsnormen dermate ver overschreden dat zij ten minste een week niet met de eerste selectie mogen meetrainen’.
Idrissi flipte toen hij werd gewisseld, Mahi kafferde zijn medespelers uit. Zonder Mahi en Idrissi vloog Groningen uit de KNVB Beker, ook een financiële tegenvaller voor FC Groningen.

Faber zelf erkent de druk, maar houdt vast aan generaliseringen. “Er moet gepresteerd worden. Terecht ook. Het is topsport. Druk hoort erbij. Ik blijf vasthouden aan mijn eigen visie en probeer het steeds beter te doen met mijn staf en spelers. Ons spel is ook minder dramatisch dan iedereen zegt. We doen heel veel dingen goed, maar krijgen de goals te gemakkelijk tegen. Het enige wat je kunt doen in de situatie waarin wij verkeren is bij elkaar blijven. Elkaar ondersteunen. Positief blijven.”
Mahi en Idrissi zijn terug in de selectie sinds maandag, dus eens kijken hoe positief zij blijven.

Heracles Almelo hoopt op reeks in Eredivisie

Voor John Stegeman was vorige week een stuk leuker. Eerst won hij met Heracles Almelo met 3-1 in de KNVB Beker van de amateurs van Hoek, en daarna beëindigde zijn ploeg de ongeslagen uitreeks van VVV-Venlo van dit Eredivisie seizoen, door met 3-0 te winnen. “We waren een paar keer slordig en dat kan op dit niveau afgestraft worden. Maar als je thuis met 3-0 van VVV wint, dan heb je het hartstikke goed gedaan.” De overwinning was ook welkom, na een lastige periode met nederlagen tegen FC Twente en PSV, en een gelijkspel tegen Vitesse.

Maar Heracles Almelo zal graag vooruit kijken. De club kan de komende weken flinke stappen zetten vanaf de elfde plek in de Eredivisie. Want na FC Groningen volgen duels met nummer 10 ADO Den Haag, nummer 17 NAC Breda en nummer 16 Willem II. Als Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson in vorm en fit blijven, kan Heracles zomaar de subtop binnenwandelen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Heracles – Groningen

Wedden op Eredivisie? Bookmaker Mr Green heeft de kansen van beide ploegen ook goed afgewogen, en ziet – volgens mij terecht – Heracles als favoriet met 2.12 op winst, tegen 3.05 voor FC Groningen.

Ik verwacht een redelijk open wedstrijd, de bookmaker ook, gezien de 1.44 op ‘both teams to score’. Winst van Heracles met een goal van Brandley Kuwas staat in de Wincast op een mooie 4.75.

Back To Top