Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Heracles Almelo - Feyenoord: winnaar pakt derde plek Eredivisie | Getty

Zondag 11 november om 16:45 uur staat Heracles te Almelo tegenover Feyenoord in de twaalfde speelronde van de Eredivisie. Al is het voor de gasten uit Rotterdam, nadat afgelopen weekend de lichtmasten in de Kuip uitvielen, pas de elfde wedstrijd van de competitie.

Mede doordat die match werd afgebroken staan deze clubs nu allebei op twintig punten. Kortom, de winnaar van de wedstrijd staat na het weekend op de derde plek. Bij een gelijkspel zou nummer vijf FC Utrecht nog over het tweetal heen kunnen wippen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles Almelo – Feyenoord Eredivisie

In de afgelopen zes speelronden, wat een aardige maat is om een etiketje te plakken op de huidige vorm, behaalde Heracles zes punten en Feyenoord zeven. Wat opvalt is dat Feyenoord, twee seizoenen geleden nog de landskampioen, in die periode weinig scoorde. Slechts acht goals, evenveel als pakweg Willem II en FC Groningen, toch niet bepaald de productieve smaakmakers van de Eredivisie. Daar staat tegenover dat Feyenoord het met acht goals tegen wel naar behoren doet.

Selectie Feyenoord te oud

Inmiddels heeft iedereen wel zijn zegje gedaan over waar het bij Feyenoord aan mankeert momenteel: een te oude selectie, een te grote afhankelijkheid van Robin van Persie die op zijn 35e ook niet meer wekelijks 90 minuten lang de kar kan trekken, en te weinig beweeglijkheid qua positiespel. Daardoor blijft Feyenoord verzeild raken in fysieke duels en vechtvoetbal, in plaats van het technische surplus van mannen als Larsson en Berghuis te benutten.

Rek uit relatie Gio van Bronckhorst en spelers?

Feyenoord heeft nog maar 287 minuten op voorsprong gestaan dit Eredivisie seizoen. Heracles al 433 minuten. Het voetbalt toch wat fijner met de steun van het scorebord in de rug. Acht keer scoorde Feyenoord een goal waarmee de ploeg op voorsprong kwam, Heracles Almelo deed dat al twaalfmaal.

Het zijn geen allesverklarende cijfers, maar misschien wijst het er op dat de Rotterdammers wat minder goed om kunnen gaan met tegenslag en de spanning van een gelijke stand of achterstand dan bij de kampioen van 2016 zou horen. Ook is het mogelijk dat de rek er gewoon uit is in de relatie tussen Gio van Bronckhorst en deze spelersgroep.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Heracles – Feyenoord

Wel won Feyenoord vijf van de laatste zes ontmoetingen met Heracles (een gelijkspel) en vertrok de club ook viermaal bij de laatste zes bezoekjes aan het Polman Stadion als winnaar (één nederlaag). Het doelsaldo over die laatste zes trips is 8-10.

Wedden op Eredivisie? Feyenoord staat voor winst op 1.67, gokken op gelijkspel levert 4.10 x je inleg op en winst Heracles noteert 4.50 bij de bookmakers.

Back To Top