Ga naar hoofdinhoud
Heracles Almelo - sc Heerenveen: zwakke reeks halt toeroepen

Heracles Almelo – Feyenoord Eredivisie. Met drie zeges uit drie duels is Feyenoord nog foutloos dit seizoen. Maar volgende week wordt het erg zwaar. Voordat dat zover is moet Feyenoord eerst het kunstgras van Heracles Almelo overleven.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst treft zaterdagavond een club die ook nog ongeslagen is dit seizoen. Heracles Almelo won verrassend van Ajax in eigen huis, en speelde daarna gelijk tegen Heerenveen en Excelsior.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Heracles Almelo – Feyenoord Eredivisie

Aan het begin van dit seizoen pakte Feyenoord de Johan Cruijff Schaal, alvorens het drie keer winst op rij boekte in de Eredivisie. De 5-0 tegen Willem II was een mooie klapper na twee krappe zeges op Excelsior en FC Twente.

De ploeg van trainer John Stegeman mag ook morgen best hopen op een stuntje tegen Feyenoord. Want de vorige drie keer dat de huidige landskampioen op bezoek kwam in Almelo, won het slechts eenmaal.

Stegeman heeft echter wel een tegenslag te verwerken na de vorige wedstrijd. Want op het eigen veelbesproken kunstgras blesseerde uitblinker Brandley Kuwas zich zodanig, dat hij waarschijnlijk niet inzetbaar is tegen Feyenoord.

“Zijn deelname aan het duel met Feyenoord is hoogst twijfelachtig maar daarna zal hij redelijk snel weer terug zijn”, aldus de club. Kuwas heeft een botkneuzing aan de knie, en Heracles probeert hem alsnog fit te krijgen voor dit duel.

Feyenoord tegen Manchester City en PSV

In het seizoen 2002/03, 15 jaar geleden, speelde Feyenoord voor het laatst in de groepsfase van de Champions League, het jaar na de winst in de UEFA Cup. Robin van Persie was toen nog het broekie dat Pierre van Hooijdonk naar de kroon stak. Geen wonder natuurlijk dat Feyenoord en Het Legioen uitkijken naar woensdag, als Feyenoord het in De Kuip moet opnemen tegen Manchester City.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zegt dat hij geleerd heeft van vorig seizoen, toen Feyenoord in de Europa League begon met een 1-0 overwinning op City’s stadgenoot Manchester United. “Alles komt deze periode voorbij. Met de ervaring van vorig jaar, toen met de Europa League, is dit de fase waarin het niveau iets hoger ligt. Wij zijn er klaar voor, en hebben ook de groep om daar mee om te gaan.”

Na de Europese wedstrijd van donderdag wacht zondag 17 september de clash met PSV.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Eredivisie voorspellingen

Maar ‘first things first’, zal ook Van Bronckhorst denken, eerst de ogen op het lastige Heracles Almelo gericht. “We hebben daar moeilijke wedstrijden gehad, met kleine overwinningen. Dit jaar zal dat ook zo zijn, zij kennen een goede start. De overwinning op Ajax heeft ze veel vertrouwen gegeven. Ik denk dat we een resultaat kunnen halen. We hebben Heracles de afgelopen weken geanalyseerd en weten waar de kansen liggen, maar ook waar we op moeten letten.”

Winnaar Heracles Almelo – Feyenoord voorspellen? Feyenoord heeft het vaak lastig in Almelo, maar krijgt van bookmaker Mr Green natuurlijk wel de beste odds met 1.48 op winst, tegen 6.00 voor Heracles Almelo. Met het mogelijke ontbreken van Brandley Kuwas bij Heracles, durf ik ook te kijken naar de mooie odds van 2.95 op winst van Feyenoord zonder tegengoal.

Back To Top