Ga naar hoofdinhoud
Heracles Almelo - AZ Alkmaar wordt doelpuntrijke Eredivisie wedstrijd Getty

Heracles Almelo – AZ Eredivisie speelronde 4. Zondag 2 september om 14:30 uur speelt Heracles thuis tegen AZ. De Tukkers staat elfde met vier punten uit drie speelronden, de gasten nestelen zich bovenaan de Eredivisieranglijst met zeven punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles Almelo – AZ

Een gelijkspel afdwingen tegen Ajax, daarna het thuispubliek in extase brengen met een 4-2 zege op ADO en vervolgens keihard met 5-0 onderuit gaan tegen Willem II. Dat is het grillige lijstje resultaten van Heracles Almelo. En hoe willekeurig die reeks ook lijkt, eigenlijk is het best logisch: Heracles, de nummer tien van vorig seizoen, is een middenmoter en bij die status horen zulke wild uiteenlopende uitslagen.

Kristoffer Peterson

De Tukkers hebben best een aardige selectie vergaard en de 23-jarige aanvallende middenvelder Kristoffer Peterson lijkt het in zich te hebben om over een tijdje een stapje hogerop te maken. Hij is tot nu toe de man van wie het gevaar moet komen bij Heracles.

AZ – Koopmeiners en Bizot maken indruk

Bij AZ zijn het normaliter de aanvallende spelers die de aandacht trekken en ook nu loopt er een groeibriljantje rond bij de Alkmaarders, namelijk de zeventienjarige Myron Boadu. Toch zijn het vooral mannen uit de linies daarachter die tot zover de beste indruk maken, met name Teun Koopmeiners als defensieve middenvelder en keeper Marco Bizot.

Zij zorgen ervoor dat AZ niet vastgepind wordt rond het eigen goal. Alleen Ajax en PSV hebben een kleiner deel van de wedstrijd balbezit in het eigen derde van de veld dan AZ.

Heracles – AZ voorspelling

Alle zes vorige wedstrijden tussen deze twee werden een prooi voor AZ en regelmatig liep de score aardig op, zoals de 5-0 vorig seizoen. Maar dat was in Alkmaar. Toch wist Heracles ook maar een van de vorige vijf thuisduels tegen AZ te winnen tegenover vijf zeges voor de gasten en een totaal doelsaldo in die periode van 7-16.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

AZ wint met 2 goals verschil

Wedden op Eredivisie? Heracles staat voor winst op 4.70, gelijkspel noteert 4.50 en gokken op winst AZ levert je 1.60 x je inleg op bij een goede voorspelling.

De laatste acht uitwedstrijden in de competitie van AZ leverden telkens minstens drie treffers op en hetzelfde geldt voor de laatste zes thuisduels van Heracles. De voetbal bookmakers verwachten echter ook dat die drempel wordt gepasseerd en zetten de weddenschap ‘3 of meer goals’ op 1.38. Dat is de moeite van het inzetten niet waard. Dan maar dat AZ met minstens twee goals verschil wint, oftewel -1,5 goal handicap op AZ voor 2.55 x je inleg.

Back To Top