Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - AZ Alkmaar Eredivisie speelronde 8

Zaterdag 1 april om 20:45 uur speelt Heracles Almelo – sc Heerenveen. De thuisploeg staat na 27 speelronden tiende en heeft zes punten minder dan Heerenveen, de nummer acht van de Eredivisie.

De competitie duurt nog zeven speelronden en het is dus tijd om een eindsprintje in te zetten voor clubs als Heracles en Heerenveen. Ze verpieteren momenteel in de middenmoot, terwijl het in theorie nog mogelijk is om een Europees ticket te grijpen. Al is dat voor de Friezen een realistischer scenario dan voor de Tukkers. Heerenveen heeft maar twee punten minder dan Vitesse, dat als nummer zeven momenteel een Europese plek bezet.

Heracles Almelo – sc Heerenveen

Vooralsnog is er van wat voor sprint dan ook geen sprake, of het moet in het geval van Heerenveen een sprint naar beneden zijn. De ploeg haalde uit de vorige zes duels slechts vier punten, wat een gemiddelde is dat hekkensluiter Go Ahead zelfs over de hele competitie gemeten overtreft. Heracles haalde in dezelfde periode zeven punten.

Heracles heeft over zijn thuisresultaten weinig te klagen. De dertien potjes leverden 21 punten op, waarmee het zich in de subtop van de Eredivisie begeeft. Heerenveen had vast wat meer verwacht van zijn tien uitwedstrijden, die tot veertien punten leidden. Dat is een uit-gemiddelde dat strookt met de prestaties in recente uitwedstrijden tegen Heracles. Van de zes laatste bezoekjes aan Almelo won sc Heerenveen er drie en verloor het er ook drie.

Onderlingen resultaten

Dezelfde verhoudingen keren terug bij de zes onderlinge treffen, ongeacht de locatie. Daar won Heracles Almelo er dus ook drie van, al is het totale doelsaldo over die periode licht in Fries voordeel: 7-9. Heracles heeft al drie thuiswedstrijden op rij in de competitie minstens tweemaal gescoord. Heerenveen heeft vijf uitwedstrijden op rij verloren.

Bij SC Heerenveen wordt uiteraard veel gesproken over Martin Odegaard, de van Real Madrid gehuurde Deense tiener. Een jaar of drie terug gold hij als het allergrootste Europese toptalent. Maar de nu achttienjarige aanvallende middenvelder is momenteel niets meer dan een grijze muis, terwijl het in de Eredivisie toch ook voor zulke jonge spelers prima mogelijk is om zich te onderscheiden. Anderzijds: zoveel vertrouwen en tijd krijgt hij in Heerenveen ook niet, want hij staat op nog geen 500 speelminuten.

Wedden op Heracles – Heerenveen

Voetbal voorspellen. Heracles staat bij bookie 888Sport voor de winst op 2.85, gelijkspel noteert 3.60 en winst Heerenveen staat op 2.30. Bij 36 van de 54 eerdere competitieduels van deze twee dit jaar, scoorden beide teams. We tippen dus dat ook nu beide teams scoren, de notering is 1.53.

Back To Top