Ga naar hoofdinhoud
Fortuna Sittard - Sparta in de storm?

Zaterdag om 18:30 uur speelt Heracles in Almelo tegen Go Ahead Eagles. Na twaalf wedstrijden in de Eredivisie staat de thuisploeg twaalfde en de gasten uit Deventer veertiende. Het verschil in punten is minimaal: eentje.

Degradatiezone Eredivisie in zicht

Het is dringen geblazen onderin de competitie. Het gat tussen nummer 18, Roda JC, en Heracles is slechts drie punten. De komende weken zullen dus vele clubs jojoën tussen een schijnbaar veilige plek en de gevreesde degradatiezone. Heracles bleef in de afgelopen jaren met gemak uit die ongewenste hoek. Go Ahead is een promovendus, die slechts als nummer vijf eindigde in de Jupiler League. Dat de adelaren wellicht gaan worstelen zal niemand verbazen.

In dit decennium hebben de ploegen elkaar nog maar viermaal getroffen. Heracles deed het met twee zeges en een nederlaag iets beter. Maar de laatste zes thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles schetsen een ander beeld, want de Eagles wonnen viermaal en verloren tweemaal.

Vier rode kaarten in de laatste zes onderlinge duels is overigens een vrij hoge score. Het is en blijft een Overijsselse regiostrijd.

Belangrijk in voetbal: op 1-0 komen

Heracles beleeft tot nu toe nog niet zoveel lol aan thuis spelen, want slechts een van de vijf pogingen werden gewonnen (van Willem II). Maar die zwakke score is al met al zo zwak nog niet, als we kijken naar de prestaties van Go Ahead Eagles buitenshuis. Zes keer stapten de Deventer boys de bus in, vijf keer kwamen ze thuis met een nederlaag. Alleen uit tegen AZ werd een puntje meegepikt (2-2).

De Eagles vinden het vermoedelijk niet prettig dat de competitie een weekend werd onderbroken voor interlands. Twee weken terug verschalkte de ploeg tenslotte koploper Feyenoord. Het toont aan hoe belangrijk het in het voetbal is om op 1-0 te komen, want zelfs een staartclub als de Eagles weten dan toch drie punten over de streep te trekken. Dit statistiekje toont het omgekeerde aan: de vorige vijftien keer dat de Eagles in een uitwedstrijd met 1-0 achterkwamen, werd dertien keer verloren en geen enkele keer gewonnen.

Voorspellingen Heracles – Go Ahead Eagles

Een zege van Heracles staat bij de bookmakers op 1.62, gelijkspel noteert 4.00 en winst van Go Ahead Eagles staat op 5.40. De quotering voor minstens één rode kaart is 4.80 en dat is een mooie prijs in een provinciederby. Meer over inzetten op voetbal lees je op de pagina wedden op Eredvisie.

Back To Top